Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


26.06.2007

Τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ & της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι οι κύριοι φορείς που εφαρμόζουν την πολιτική της πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών στην Ελλάδα. Είναι οι μοναδικές αναγνωρισμένες υπηρεσίες σε θέματα ναρκωτικών με την επιστημονική εποπτεία του ΟΚΑΝΑ. Τα Κέντρα Πρόληψης διανύουν την πιο κρίσιμη περίοδο από την έναρξη της λειτουργίας τους με οικονομικά και θεσμικά προβλήματα, με κύρια υπεύθυνη τη νέα διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και την αδυναμία της να στηρίξει το έργο των Κέντρων Πρόληψης.

Στις 26.06.2007 διαμαρτυρόμαστε και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ,
διεκδικώντας :

1. ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
2. ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ.
3. ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
4. ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
5. ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ.
6. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΜΟΝΟΙΑΣ ώρα 9.30, θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στον ΟΚΑΝΑ & το Υπουργείο Υγείας.

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

prolipsiworkers@yahoo.gr / prolipsiworkers.blogspot.com
Διεύθυνση
Γραμματείας : Κέντρο Πρόληψης Αχαρνών-Θρακομακεδόνων «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»,
Πλατεία
Αγ.Νικολάου 3, Αχαρνές, Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια: