Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 6

1. Tην Δευτέρα 09.07.2007 , πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά συνάντηση των Σωματείων Εργαζομένων από το χώρο των Υπηρεσιών της αντιμετώπισης των Εξαρτησιoγόνων Ουσιών (Πρόληψη, Θεραπεία και Επανένταξη) .
Πιο συγκεκριμένα στην συνάντηση παραβρεθήκαν , εκτός από το Σωματείο μας , το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ , ο Συλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ και η Επιτροπή Εργαζομένων του 18ΑΝΩ.
Συζητήσαμε θέματα αναφορικά με το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά και δεσμευτήκαμε να το εξετάσουμε , ειδικότερα ,το κάθε Σωματείο και στη συνέχεια να συνθέσουμε τις παρατηρήσεις μας.
Παράλληλα , γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να έχουμε διαρκή επικοινωνία .
2. Την Τετάρτη 11.0.2007, συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ
κ. Μπάλλα και μας ενημέρωσε , ότι στις 19-20 /09/2007 στην Αθήνα , πρόκειται να πραγματοποιηθεί Συνέδριο με θέμα :
«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πρόληψη των Εξαρτησιογόνων Ουσιών». Ανέφερε, ότι θα προσκληθούν, ως εισηγητές, έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ενώ θα κληθούν και κάποια στελέχη από τα Κέντρα Πρόληψης, εφόσον τηρούν «τις προδιαγραφές» , που ο ΟΚΑΝΑ θα θέσει.
Στην συνάντηση, αυτή ο κ. Μπάλλας , έδειξε ξανά σκεπτικισμό για την αποτελεσματικότητα του έργου των Κέντρων Πρόληψης και την μεθοδολογία με την οποία τώρα εφαρμόζεται. Χαρακτηριστικά , ανέφερε ότι είναι "αναχρονιστική", συμπλήρωσε δε, ότι δεν θα έχει χώρο το Σωματείο μας στο συνέδριο, παρόλα αυτά όμως, πρώτα το Σωματείο ενημέρωσε!
Στο Δ.Σ. του σωματείου θα συζητήσουμε και αυτό το θέμα και θα τοποθετηθούμε.
Καλό είναι να είμαστε σε "επιφυλακή" (εν μέσω ζεστού Θέρους και διακοπών) για το Συνέδριο , προκειμένου να εξετάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον τρόπο που θα το διαχειριστούμε.
Τέλος , σχετικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες του ΟΚΑΝΑ στα Κέντρα Πρόληψης , ανέφερε την αδυναμία του Οργανισμού να τις καλύψει και πως με την δική του συμβολή το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το υπόλοιπο της οφειλής του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: