Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

11-9-07

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το καλοκαίρι που πέρασε έδωσε το στίγμα του με την μεγάλη συλλογική κινητοποίηση μας που φαίνεται να αποφέρει τους πρώτους καρπούς στην εγγραφή των αιτημάτων μας στην πολιτική ατζέντα. Όμως τα ευήκοα ώτα σπανίζουν, όπως και οι βροχές εν μέσω θέρους, γι' αυτό και η φωνή μας, για να διαρρήξει τα ακουστικά τύμπανα της εξουσίας, πρέπει να συγχρονισθεί με ρυθμούς τυμπάνων πολέμου.

Συνοπτικά οι εξελίξεις έχουν ως εξής:
Συνάντηση με τον Γ.Γ. τουΥπ. Υγείας δεν υπήρξε καθώς δεν έχουμε κληθεί σε διάλογο, ούτε μετά τιςκινητοποιήσεις μας, όπου και υπήρξε σχετική δέσμευση, ούτε και μετά τηδημοσιοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης όπου και έγινε αναφορά για κάλεσματων ενδιαφερομένων σε διάλογο.
Ο ΟΚΑΝΑ από την άλλη, δε δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή των χρωστούμενων προς τα Κ.Π. ποσών, παρ' όλο που, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού σε συνάντηση που είχαμ
ε, στα ταμεία του εισέρευσε έκτακτο ποσό επιχορήγησης του, της τάξης των 5.100.000 ευρώ. Το έναντι παραμένει το μότο της πολιτικής του χρηματοδότησης των Κ.Π.
Οπότε σαςσυστήνουμε να προβείτε σε έλεγχο των οικονομικών σας και να ενημερώσετε τόσο το Σωματείο , όσο και τον ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να κινηθούμε ανάλογα.
Η ΚΕΔΚΕ υποστηρίζει ενεργά τα Κ. Π.:
Α) Με την ψήφιση στην Γ.Σ. της για διάθεση του υπολοίπου ποσούχρηματοδότησης των Κ.Π. (δηλαδή) 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Β) Με την κλήση μας στην συνεδρίαση της κοινωνικής επιτροπής της.
Εκεί μετά την εισήγηση μας για ανανέωση της Προγραμματικής σύμβασης με ΥΠΕΣΔΑ και ΟΚΑΝΑ και μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Σ. Δανιηλίδη, ψήφισε ομόφωνα για την κατάθεση πρότασης ανανέωσης στη Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.
Στη Γ. Σ. αναφέρθηκε η υποστήριξη της ΚΕΔΚΕ και ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης προς τα Κ. Π. με παράλληλη κριτική της απαξίωσης του θεσμού από τον ΟΚΑΝΑ..
Η πρόταση της κοινωνικής επιτροπής για ανανέωση ψηφίστηκε ομόφωνα και αναμένουμε πλέον τις υπογραφές των υπολοίπων συμβαλλόμενων μερών.
Υπήρξαν επίσης επαφές με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (επίσκεψη γ.γ. ΚΚΕ κας Παπαρήγα στο Κ.Π. Αιγάλεω, κα Παπακώστα από τη Ν.Δ.,κύριος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ, κύριοι Δραγασάκης και Μαργαρίτης από το ΣΥΡΙΖΑ) με στόχο την πολιτική υποστήριξη των θεσμικών, οικονομικών και λοιπών αιτημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στα Κ.Π.
Υπήρξανδεσμεύσεις στήριξης και δρομολόγησης θεσμικής επίλυσης τους προς τηνκατεύθυνση που εμείς διεκδικούμε.Επίσης, υπήρξαν απαντήσεις των σχετικών υπουργείων σε σχέση με επερωτήσειςπου κατέθεσαν βουλευτές κομμάτων που ενημερώθηκαν για τα ζητήματα μας.
Σε ότι αφορά θέματα εκπαίδευσης είναι σε εξέλιξη η συνεργασία της επιστημονικής επιτροπής του Σωματείου με το ανάλογο τμήμα του ΟΚΑΝΑ προκειμένου να υπάρξει προγραμματική συμφωνία συνεχόμενης εκπαίδευσης/κατάρτισης και εποπτείας των στελεχών.
Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε κάλεσμα στο Σωματείο να στην, αναβληθείσα τελικά, διημερίδα του ΟΚΑΝΑ.
Βέβαια από την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ βρήκαμε αρχικά προδιαγεγραμμένες αποφάσεις και «κλειστές πόρτες», τις οποίες με επιμονή αλλά και ελιγμούς κατορθώσαμε να μεταβάλλουμε και να έχουμε ξεχωριστό χώρο μέσα στην διημερίδα, όπου επρόκειτο να συζητηθούν μεευθύνη του Σωματείου τα θεσμικά προβλήματα των Κ. Π.
Το ότι τελικά διερρήχθη το συγκεκριμένο πλαίσιο και συμφωνήθηκαν οι προϋποθέσεις και όροι συμμετοχής μας στη διημερίδα, είναι πλέον ήσσονος σημασίας καθ' ότι η διημερίδα μετεξελίχθηκε σε ημερίδα και θα λάβει χώρα στην Ηλεία μία ημέρα πριν την Πανελλαδική Συνάντηση στη Κύπρο.
Τέλος, και σε σχέση με την επόμενη Γ.Σ. θα υπάρξει σχετική ενημέρωση άμεσα.

To Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: