Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 9

Συνάδελφοι

Καταρχήν σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις δράσεις των Κέντρων σας που αυτόν τον καιρό «αναζωπυρώνονται».
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε συνοπτικά για την δραστηριότητα του Δ.Σ. αυτόν τον καιρό:
Μετά την εκλογή της νέας Κυβέρνησης, απευθυνθήκαμε γραπτώς και άμεσα στους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών που παρέμειναν οι ίδιοι, προβάλλοντας τις πάγιες θέσεις του κλάδου μας, ζητώντας επαφές μαζί τους και συνεργασία. Πέρα από αυτά θέσαμε όμως ως βασική προϋπόθεση καλής συνεργασίας την «άμεση ανανέωση της πενταετούς σύμβασης ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, τον ΟΚΑΝΑ και την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., που εξασφαλίζει για μια νέα πενταετία τα Κ. Π. (2008-2012) με κεντρική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας και τους Κ.Α.Π.» Όπως μάλιστα τονίσαμε στην ίδια επιστολή προς τον κ. Αβραμόπουλο «έχει ήδη αποφασίσει θετικά το Δ.Σ. της Κ. Ε. Δ. Κ. Ε και περιμένουμε την ανταπόκριση της Κυβέρνησης σε αυτή την απόφαση. Τούτο μάλιστα πρέπει να γίνει γρήγορα, ώστε αρχές του 2008 να είναι δυνατόν να εκταμιευτούν τα χρήματα για αυτό το έτος, δεδομένης της καθυστέρησης της χρηματοδότησης από πλευράς ΟΚΑΝΑ.»
Επειδή υπάρχουν πληροφορίες για την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για την «πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», είναι αναγκαίο να σημειώσουμε ότι αυτό που πρωτεύει είναι η ανανέωση της χρηματοδότησης με το παρόν καθεστώς, καθώς αυτή θα μας δώσει βιοτικό «αέρα», ο οποίος θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε σθεναρά για το καλό της πρωτογενούς πρόληψης ως δομής αλλά και των εργαζομένων της. Στην κοινωνία τίποτα δεν χαρίζεται, αυτό καλό είναι να το έχουμε υπ’ όψιν.
Για το θέμα της ένταξης στο ΕΣΥ σας υπενθυμίζουμε τις θέσεις μας που βρίσκονται στο Blog του Σωματείου: http://prolipsiworkers.blogspot.com/2007/07/23072007.html
Με λίγα λόγια: Μπορούμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε θεσμική πρόταση που δεν θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πρωτογενούς πρόληψης, αλλά και θα καλύπτει όλους όσους και με οποιαδήποτε σχέση υπηρετούν σήμερα στα Κ. Π.
Βρισκόμαστε στη διαδικασία ένταξής μας στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών.
Για την έκδοση Α. Φ. Μ., υπάρχει ο ανασταλτικός παράγοντας ότι ίσως πληρώσουμε πρόστιμο για κάθε χρόνο που λειτουργούσε το Σωματείο και δεν είχαμε εκδώσει Α.Φ.Μ. Μιλάμε με την Δ.Ο.Υ. ώστε να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση.
Στην Κύπρο θα γίνει Ολομέλεια. Δεν μπορεί να γίνει Γ. Σ. , γιατί είμαστε εκτός Ελλάδας. Ωστόσο θα συζητήσουμε διεξοδικά όλα τα θέματα και μπορούμε να συναποφασίζουμε μαζί την ημερομηνία της τρίτης και τελικής Γ. Σ. στην Αθήνα. Μέχρι τότε θα έχουν βγει ημερίδες, εκπαιδεύσεις κτλ και μπορεί να συνδυαστούν.
ΕΠΕΙΓΟΝ: Αγαπητοί Συνάδελφοι οι αγώνες χρειάζονται χρηματοδότηση. Επίσης, αν βγει η απόφαση ανανέωσης της πενταετούς σύμβασης ίσως χρειαστεί δικηγόρος που θα την περάσει πιο γρήγορα από όλες τις νομικές διαδικασίες. Παρακαλούμε, όσοι θα έρθετε στην Κύπρο να πληρώσετε την συνδρομή του 2007 και να έχετε χρήματα και από τους άλλους που δεν θα έρθουν. Διαφορετικά χρησιμοποιήστε την τράπεζα. Για να μαζέψουμε χρήματα έχουμε σκεφτεί και κάποιες άλλες λύσεις, όπως την διακίνηση λαχνών. Καλό όμως είναι πρώτα να μαζευτούν οι συνδρομές.
Τέλος θεωρούμε αυτονόητο ότι ενημερωνόμαστε από εσάς για οποιοδήποτε εργασιακό θέμα σας προκύπτει. Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δεν έχουμε ενημερωθεί από εσάς.
Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε εξαρχής ότι όποιος παρακωλύει την επικοινωνία του Δ.Σ. του Σωματείου με τους Εργαζόμενους διαπράττει αδίκημα κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Κ. Π.

Καλοί αγώνες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kουράγιο Συναγωνιστές!