Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Ερώτηση από τον κ. Σκουλάκη

Από το γραφείο του κυρίου Μανώλη Σκουλάκη, Βουλευτή Ν. Χανίων (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου, που αφορά σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, για τα οικονομικά προβλήματα του Κ.Π. της περιφέρειάς του , αλλά και γενικότερα για την χρηματοδότηση όλων τα Κέντρων Πρόληψης της χώρας.
Όλοι οι βουλευτές που στην περιφέρειά τους έχουν κέντρα με οικονομικά προβλήματα πρέπει να ενδιαφερθούν!
Συνάδελφοι, μη σιωπάτε! Βγάλτε τα προβλήματά μας προς τα έξω! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!
"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο και Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης αναφορικά με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων.

Στην ερώτηση του, ο κ. Σκουλάκης τονίζει πως «το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων είναι μια Αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία δρα προληπτικά σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια του Ν. Χανίων προσφέροντας πολύτιμο έργο στον αγώνα ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Στις δράσεις του Κέντρου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής της υγείας και πρόληψης της χρήσης ουσιών στην σχολική και την ευρύτερη κοινότητα και βεβαίως στον χώρο της οικογένειας».

Ωστόσο όπως τονίζει ο κ. Σκουλάκης «τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, ως αποτέλεσμα της μη εκπλήρωσης των συμβατικών οικονομικών υποχρεώσεων του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ο οποίος είναι υποχρεωμένος να καλύπτει το 50% της χρηματοδότησης του Κέντρου Πρόληψης, έχουν οδηγήσει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, σε δυσχερή θέση με συνέπεια να μην μπορεί εκπληρώσει τις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι των προμηθευτών του, τη μισθοδοσία προσωπικού, καθώς και έναντι των ασφαλιστικών ταμείων».

Βάσει των υπογεγραμμένων συμβάσεων τα ποσά που οφείλει ο ΟΚΑΝΑ στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων ανέρχονται σε:
- 26.991,35 € για το δεύτερο έτος της προγραμματικής σύμβασης (έως το Σεπτέμβριο του 2006) και
- 68.151,30 € για τη περίοδο Σεπτέμβριος 2006- Μάρτιος 2007.
Δηλαδή, το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανέρχεται σε 95.142,65 €.

Στη βάση των παραπάνω, ο κ. Σκουλάκης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν πως και πότε προτίθενται να αντιμετωπίσουν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη τη χώρα και ζητά από την Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να καταβάλλει ΑΜΕΣΑ τα οφειλόμενα ποσά στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων ούτως ώστε το Κέντρο να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο έργο του αλλά και στις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι τρίτων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: