Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Επισήμως ο Γ. Φωτεινόπουλος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ


Η Δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κ. Ν. Γιαννίρη, παρακολούθησε την διαδικασία έγγκρισης του νέου Προέδρου του ΟΚΑΝΑ από τη Βουλή και καταγράφει σημαντικές ειδήσεις στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει στην εφημερίδα της.
Σημαντικές μεν, αλλά ενοχλητικές για μας, διότι φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα σχετικά με τις οφειλές του ΟΚΑΝΑ στα Κ.Π. , αλλά ούτε και με τα θεσμικά μας θέματα.
Ραντεβού στα τυφλά λοιπόν κύριε Πρόεδρε;

Να τι λέει λοιπόν η εφημερίδα:

Η φωτογραφία που συνόδευε το κείμενο ήταν από την πορεία μας προς το Υπουργείο Υγείας στις 26/6, με τους εργαζομένους στα Κ.Π. να κρατάνε το πανό του Σωματείου μας

" Ο Γ. Φωτεινόπουλος επικεφαλής
Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, δικηγόρος στο επάγγελμα, Γιώργος Φωτεινόπουλος είναι από χθες επισήμως ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών, ύστερα από την έγκριση που έλαβε με 25 ψήφους υπέρ και 17 λευκά από τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, διαδικασία που ακολουθήθηκε για πρώτη φορά βάσει του Ν. 3527/2007.
Οπως επισήμαναν τα μέλη της επιτροπής που ψήφισαν λευκό, αυτή η επιλογή τους δεν αποτελεί έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητες του κ. Φωτεινόπουλου, αλλά μια διαμαρτυρία για την


Παράλληλα σημειώθηκε και η κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί να περιέλθει ο ΟΚΑΝΑ που χρωστά μισθούς 6-7 μηνών, ακόμη και στις μονάδες πρόληψης, αλλά επίσης με καθηλωμένο τον προϋπολογισμό του, δημιουργεί κάθε χρόνο ένα έλλειμμα περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ από πάγιες ανελαστικές δαπάνες.

Εως 7 μισθούς χρωστά ο ΟΚΑΝΑ στους εργαζομένους του που, δικαίως, διαμαρτύρονται.


Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας υπογραμμίστηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης πως είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει πλήρως επεξεργασμένο σχέδιο δράσης ύστερα από τις πολύμηνες «παλινδρομήσεις» του προσχεδίου δράσης από τον ΟΚΑΝΑ στο υπουργείο Υγείας, την ώρα που το 2008 θα γίνει πανευρωπαϊκά αξιολόγηση της πορείας των σχεδίων δράσεως προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν σημεία τους με προοπτική έως το 2012.


Την καθυστέρηση συγκρότησης του εθνικού σχεδίου δράσης «λόγω της σοβαρότητας του θέματος» παραδέχτηκαν και αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές.


Ο Γ. Φωτεινόπουλος απέφυγε να παρουσιάσει τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει άμεσα, ενώ την εντύπωση πως ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει η επεξεργασία αναφορικά με τις μεθόδους και τα χρονοδιαγράμματα για την εφορμογή των επιταγών του σχεδίου δράσης, που μεταξύ άλλων προβλέπει το «δύσκολο» πέρασμα των μονάδων θεραπείας με υποκατάσταση στο ΕΣΥ, άφησε ο λόγος τού υφυπουργού Υγείας Γ. Παπαγεωργίου, που είπε: «Πρέπει να διερευνήσουμε μια νέα αποτελεσματική πορεία... Να διερευνηθεί ο τρόπος συμμετοχής του ΕΣΥ στη θεραπεία». "
Ν. ΓΙΑΝΝΙΡΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: