Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Απαντώντας (15/11/07) στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ κος Φώτης Κουβέλης, ο Υφυπουργός Υγείας κος Γ. Κωνσταντόπουλος πληροφόρησε τα εξής:
" Για την ρύθμιση της συνολικής οφειλής του ΟΚΑΝΑ προς τα Κ.Π. Εξαρτησιογόνων Ουσιών όλης της χώρας θα καταβληθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2007 τμήμα της οφειλής, ενώ μέσω της τακτικής επιχορήγησης του Υπουργείου Υγείας προς τον ΟΚΑΝΑ δια το έτος 2008 θα προγραμματιστεί περαιτέρω μείωση τςη οφειλής έως και εξόφλησή της.
Τα μέτρα που ήδη προγραμματίζει ο ΟΚΑΝΑ για την ουσιαστική αναβάθμιση και την απρόσκοπτη λειτουργία των Κ.Π. είναι:
1.Εκπαίδευση σε εκσυγχρονισμένες μεθόδους πρόληψης
2.Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο
3.Ενιαίο Μισθολόγιο
4.Συνέδρια επιμόρφωσης στελεχών
5.Εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας και προσσέγγισης των χρηστών
6.Συνεχής παρακολούθηση νέων μεθόδων, εφραμογών, φιλοσοφιών Πρόληψης -Απεξάρτησης- Επανένταξης."

Η θέση μας για τα περαιτέρω που λέει και η απάντηση:
Το να δοθεί ένα ποσό γύρω στα 20.000 Ευρώ στο κάθε Κ.Π. (σε τόσα χρήματα επιμερίζονται όσα χρήματα λέγονται προφορικά), αυτό θα σημαίνει ότι κάποιοι συνάδελφοι θα κάνουν Χριστούγεννα πεινασμένοι.
Η υπόσχεση ότι το ποσό θα δοθεί μέσα στο 2008, αυτό δεν κάνει να εφησυχάζουμε, αλλά ίσα- ίσα να "ταραζόμαστε"!
Γιατί το 2008, πρέπει να δοθεί το ποσό για το 2008, εφόσον έχει υπογραφεί η νέα πενταετής σύμβαση. Υποτίθεται ότι ο ΟΚΑΝΑ, αδυνατούσε να εξοφλήσει τα Κ.Π. μέσα στο 2007, διότι δεν το επέτρεπε η χαμηλή επιδότησή του από το Υπουργείο Υγείας. Πώς τώρα με την ίδια περίπου επιδότηση, από ότι είναι εγγεγραμένο στον προϋπολγισμό του Υπουργείου Υγείας, θα καταφέρει να ξεχρεώσει τα παλιά και να χρηματοδοτήσει για το 2008;
Ας συνυπολογήσει κανείς επίσης και την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύουμε παρακάτω, που βάζει μια λογική ότι η "κάνουλα" από τους ΚΑΠ, θα ανοίγει παράλληλα με αυτή του Υπουργείου Υγείας.

Τώρα, για τα ακόμα "περαιτέρω", υπάρχουν ορισμένες θετικές υποσχέσεις και ορισμένα σημεία που χρειάζονται συζήτηση, αλλά, επειδή "το έργο το έχουμε ξαναδεί", η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η αποπληρωμή του χρέους, δείχνουν την καλή διάθεση και την δέσμευση της Κυβέρνησης συνολικά.
Η "αντισφαίριση" πρέπει να τελειώσει!
Και μόνο εσείς μπορείτε με τους αγώνες σας να την τελειώσετε Συνάδελφοι!

1 σχόλιο:

Kaimor είπε...

Wow cool blog ! You should make a real website. This is the hosting I use:Hosting It's really cheap, I've been a client for almost two years.