Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Δήλωση του κυρίου Κουβέλη μετά την συνάντηση με το Σωματείο


Η κυβέρνηση εγκαταλείπει και τα Κέντρα Πρόληψης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης και ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, συναντήθηκαν χθες με αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για τα ναρκωτικά, με επικεφαλής τον Αλ. Σταθακιό, πρόεδρο, και τον Παν. Τριανταφύλλου, γραμματέα.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Φ. Κουβέλης, τόνισε μεταξύ άλλων:
"Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Κυρίως εντοπίζεται στον χώρο της νεολαίας. Δυστυχώς στη χώρα μας συνεχίζεται να ασκείται η γνωστή συντηρητική 'συνταγή' της καταστολής και των απαγορεύσεων. Είναι ανάγκη να υπάρξουν νέες αντιναρκωτικές πολιτικές στηριγμένες σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος αλληλεγγύης, σε αντιαπαγορευτικές λογικές που κερδίζουν και δεν απομονώνουν τον χρήστη, σε μέτρα μείωσης της βλάβης με θεραπευτικό πλουραλισμό. Κεντρικά στοιχεία των νέων πολιτικών πρέπει να είναι η πρόληψη, αλλά και μετά η επανένταξη των πρώην χρηστών. Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα Κέντρα Πρόληψης και τους εργαζόμενους σε αυτά. Πρόκειται για τη μέγιστη υποκρισία των κυβερνώντων στον βαθμό που η συνήθης ηθικολογία τους για το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν περιλαμβάνει ούτε στο ελάχιστο μια γενναία οικονομική στήριξη της πρόληψης. Στηρίζω τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, όχι μόνο γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά επειδή η υπόθεση των ναρκωτικών δεν χωρά εκπτώσεις και μιζέρια".
ΑΥΓΗ 25/1/08, Συντάκτης :Βενιζέλος Βασίλης

Ο κύριος Κουβέλης κατέθεσε επίσης αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα των Εργαζομένων στα Κ.Π.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς
· Οικονομίας & Οικονομικών
· Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο βουλευτής B΄ Αθηνών Φώτης Κουβέλης κατέθεσε αναφορά με την οποία ,το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ο.Κ.Α.Ν.Α ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ζητά την επίλυση πάγιων θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και τον Ο.Κ.Α.Ν.Α, προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτού .


Αθήνα, 24/1/2008

Ο καταθέτων βουλευτής


ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: