Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Νέα τακτική... δεν απαντάμε τίποτα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΚΟΙΝ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
& ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ


ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ/νση Κοιν/κού Ελέγχου
Τμήμα Ερωτήσεων


ΘΕΜΑ: Απάντηση σε Ερωτήσεις Βουλευτών

Απαντώντας στις με αρ. 3353/17.12.2007, 3583/20.12.2007 και 3359/17.12.2007 Ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές κ. κ. Σ. Κουτμερίδη, Κ. Βελόπουλου και Ι. Σκουλά, σχετικά με τη λήψη μέτρων κατά των ναρκωτικών, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω θέμα έχει αναπτυχθεί στις 18.1.2008, στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης 439/15.1.2008.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ



Σημείωση Σωματείου: Ο κ. Κουτμερίδης για τα Κέντρα Πρόληψης είχε ρωτήσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα:
1. Για το ενδεχόμενο να ενταχθούν τα Κ.Π. στο Ε.Σ.Υ. (όπως το καλοκαίρι με το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» προς δημόσια διαβούλευση προέβλεπε) και με τι είδους εργασιακό καθεστώς
2. «Για ποιο λόγο καθυστερούν οι χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια υπουργεία με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υπέρογκα, στραγγαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το έργο των Κέντρων Πρόληψης και του ΕΚΤΕΠΝ;»
3. «Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει τη μετεξέλιξη των Κ. Π. σε Ν.Π.Δ.Δ. εξασφαλίζοντας πάγια χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό;»
Ξέρετε τι είχε απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του κυρίου Πρωτούλη για τα Κ.Π. ο κύριος Υφυπουργός;
"Παράλληλα, τα Κέντρα Πρόληψης τα οποία είναι εβδομήντα δύο σήμερα στη χώρα μας –μας λείπουν δύο νομοί μόνο, όπου θα δημιουργηθούν και νέα Κέντρα Πρόληψης- δεν περιορίζονται μόνο στην ενημέρωση, αλλά και σε δράσεις ολοκληρωμένες και στους έφηβους, στα σχολεία, στην Εκκλησία, στις Ένοπλες Δυνάμεις, παντού, με πολλά ελλείμματα, με πολλές ελλείψεις."
θυμάστε τι του είχαμε απαντήσει και εμείς μέσω του Ιστολογίου:
"Κύριε Υφυπουργέ δεν είπατε όμως λέξη για τα χρέη του Υπουργείου σας (πάνω από 6 εκατ. Ευρώ) σε αυτά τα 72 Κ.Π., που όπως είπατε δεν κάνουν απλή ενημερωση.
Σίγουρα τα πολλά ελλείματα και οι ελλείψεις είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης, και της ανεπαρκούς θεσμικής θωράκισής τους, αφού κι εκεί που έχουν να πληρώσουν μισθούς κι άλλες ανελαστικές δαπάνες, περικόπτουν δράσεις ...Δεν ξέρουν, αν αύριο θα υπάρχουν!
Να σας υπενθυμίσουμε ότι λόγω της εργασιακής ανασφάλειας περίπου το 1/3 του προσωπικού τους, κάθε χρόνο φεύγει.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ειδική εκπαίδευση και η συνεχής επαγγελματική κατάρτιση που υπήρχε για αυτά τα στελέχη από το 2006 σταμάτησε με ευθύνη του υπουργείου σας."

Συνάδελφοι,
δεν μπορούν πλέον τουλάχιστον να λένε μεγάλες κουβέντες χωρίς αντίκρυσμα.
Συνεχίστε τον αγώνα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: