Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ.Ιερώνυμο.

Το Δ. Σ. του Σωματείου είχε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο Β'.
Ο Μακαριότατος γνωρίζει τα προβλήματα μας καθώς υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Κ.Π. στη Λειβαδιά και η Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδίας συνεχίζει να στηρίζει τα 2 Κ.Π. στο Νομό Βοιωτίας (Θήβα και Λειβαδιά).

Ως σωματείο αισθανθήκαμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δια του Τύπου τόσο τον Αρχιεπίσκοπο, όσο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο που διαμεσολάβησε.
Δηλώσαμε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων και στον Δημοσιογράφο κ. Ν. Παπαδημητρίου (δήλωση που μεταδόθηκε και στον Ραδιοσταθμό Φλας):
" [02/03/08 09:20] Αλλο ένα δείγμα της κοινωνικής του ευαισθησίας έδωσε προχθές, Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών. Τα κέντρα αυτά, διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, λειτουργούν με τη συνεργασί
α Υπουργείου Υγείας (ΟΚΑΝΑ) και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρέχουν σημαντικό έργο στον τομέα πρόληψης των ναρκωτικών, π.χ. με την εκπαίδευση γονέων. Τα τελευταία χρόνια όμως αντιμετωπίζουν πρόβλήματα χρηματοδότησης και ως εκ τούτου, και λειτουργίας, δήλωσε στο "RNN" ο πρόεδρος του σωματείου Αλέξανδρος Σταθακιός. Στο διάλειμμα, λοιπόν, της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος τους δέχθηκε -μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- και άκουσε όσα είχαν να του πουν. Φάνηκε όμως να γνωρίζει το πρόβλημα από πριν, προφανώς από το κέντρο πρόληψης που λειτουργεί στο νομό Βοιωτίας. Σύμφωνα δε, με τον κ. Σταθακιό, ο Αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και, αν χρειασθεί, και στον Υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, στις συναντήσεις που σύντομα θα έχει μαζί τους. Για τη συνάντηση Αρχιεπισκόπου και εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης διαμεσολάβησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατέβαλε το ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου το αντίστοιχο κέντρο της Ζακύνθου να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μας είπε εξάλλου ο Αλ. Σταθακιός. "


Για την συνάντηση μας, εκτός από τις εφημερίδες "Ελεύθερος Τύπος" και "Αυγή της Κυριακής" που βλέπετε παραπάνω τα δημοσιεύματα τους, έγραψαν και οι εφημερίδες "Εθνος", "Ημερησία", επίσης έκανε μιαν αναφορά και η ΕΡΤ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: