Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Και άλλα δημοσιεύματα.

Ο Ριζοσπάστης το Σάββατο 1/3/08, αναφέρθηκε ξανά στα προβλήματά μας και στον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας:
«Παρά τις δεσμεύσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Α. Καλογερόπουλου, ότι μέχρι τέλος Γενάρη θα είχαν δοθεί σαφείς απαντήσεις και λύσεις, εμείς δώσαμε προθεσμία ένα μήνα επιπλέον, αλλά το υπουργείο δεν μπαίνει καν στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μας έστω και τηλεφωνικά. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας αφού οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θεσμικές και οικονομικές, είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά»είπε στον «Ρ» η Βάσω Αλεξάκη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΠ.

Οι μη απαντήσεις, δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο ..απευθείας, αλλά γίνεται ακόμα και στην πιο θεσμική στιγμή. Όταν απαντάνε (οι υπεύθυνοι Κυβερνητικοί Παράγοντες) για το θέμα στη Βουλή. Γεγονός που έθιξε και η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" με τον εύγλωτο τίτλο "Φούσκες"(27/02/2008):
"Την ώρα που το υπουργείο Υγείας, μέσω του ΟΚΑΝΑ, χρωστά μόνον από έξοδα μισθοδοσίας τού 2007 περί τα 6 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους στα 72 κέντρα πρόληψης του οργανισμού και οι δραστηριότητες στην πρόληψη έχουν περισταλεί δραστικά, λόγω της γενικής υποχρηματοδότησης, η κυβέρνηση διά στόματος του Δ. Αβραμόπουλου στη Βουλή υπόσχεται τη δημιουργία νέων κέντρων. Ανομολόγητη βούληση, να οδηγηθούν τα κέντρα πρόληψης στον έσχατο μαρασμό, χωρίς το υπουργείο να χρεωθεί το πολιτικό κόστος λογοδοτώντας στις τοπικές κοινωνίες που τα στηρίζουν, καταγγέλλει το Σωματείο Στελεχών Πρόληψης, με αφορμή τις υπουργικές εξαγγελίες-φούσκες."Ν.Γ.

Περιμένουμε τώρα, μετά και την αναμενόμενη παρέμβαση της Εκκλησίας, τουλάχιστον να διαλεχθεί μαζί μας ο υπουργός. Να μας πει τι σκέπτεται... πως θα επιβίωσουν τα Κέντρα μας. Του το έχουμε ζητήσει πολλές φορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: