Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου που θέλουν απάντηση!


Από την εφημερίδα Αυγή 6-3-08

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της διεθνούς επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών ...ο Γ. Κωνσταντόπουλος (Υφυπουργός Υγείας) παρατήρησε ότι... "χύθηκαν πολλά δάκρυα για το ΕΚΤΕΠΝ" και δήλωσε ότι "θα δώσουμε τα λεφτά, αλλά μόνο εφόσον έχουμε ανάλυση κόστους - οφέλους για να δούμε τι έργο και τι αποτελέσματα έχει το Κέντρο", καθώς και ότι "θα βρούμε εκπρόσωπο της χώρας για το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο"... Η απαξιωτική τοποθέτηση του Γ. Κωνσταντόπουλου για το ΕΚΤΕΠΝ προκάλεσε την πολύ έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνη και Μαν. Σκουλάκη, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης να δηλώσει ότι αποσύρει τα υπαινικτικά σχόλιά του. Ακόμη, ο Γ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι θα ζητηθεί ανάλυση κόστους - οφέλους και από τα Κέντρα Πρόληψης, δήλωσε ότι θα δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα σε αυτά και ανακοίνωσε για άλλη μία φορά ότι το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει τη δημιουργία δεκάδων νέων Κέντρων Πρόληψης και μονάδων θεραπείας με χορήγηση υποκαταστάτων μέσα στο 2008.

Μια άμεση απάντηση από το Σωματείο:
Τα Κέντρα Πρόληψης στα πλαίσια της προγραμματικής συνεργασίας με τη ΚΕΔΚΕ είχαν αξιολογηθεί με ποιοτικά κριτήρια από τον ΟΚΑΝΑ το 2006.
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους (άνω του 90%), η αξιολόγηση ήταν πολύ θετική.
Αλλά και εκεί που διαπιστώθηκαν προβλήματα, ήταν διοικητικής φύσης και οφείλονταν στο ασαφές θεσμικό πλαίσιο, τα οποία βεβαίως και επιδέχονται άμεσης επίλυσης, φτάνει να θέλει η υπεύθυνη πολιτεία.

Ποιος και με ποίο τρόπο θα μετρήσει στην αξιολόγηση κόστους αποτελέσματος;
(την δουλεία στις τοπικές κοινωνίες; το εύρος των ομάδων; τον αριθμό των ατομικών ραντεβού συμβουλευτικής; την εκπαίδευση γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων σημαντικών προσώπων και φορέων της κοινότητας;)

Τα Κέντρα Πρόληψης κάθε εξάμηνο και κάθε τριετία συνολικά καταθέτουν αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων και αναλυτικό απολογισμό, επιστημονικό και οικονομικό και βάσει αυτών χρηματοδοτούνται.

Τα Κ.Π. εδώ και μια διετία τουλάχιστον έχουν στραγγιχτεί οικονομικά και διοικητικά από το υπουργείο Υγείας, Αρά είναι «εκ του πονηρού» αυτή την ώρα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σκέψη για αξιολόγηση και μάλλον λέγεται για να διασπαστεί το αρραγές μέτωπo των εργαζόμενων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην αναλγησία των κρατούντων.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.