Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Για το Κέντρο Πρόληψης " Άρηξις"



Το πολύ γνωστό Ιστολόγιο Μαντρί:


Το μπουρδέλο και οι Δήμαρχοι…



6 χρόνια λειτουργίας 8η φορά απλήρωτοι.


Αυτό λέει εδώ και λίγες μέρες το πανό έξω από το κέντρο πρόληψης “Άρηξις” των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου.
Το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου μετά από μια ακόμα πολύμηνη υπομονή και ανέχεια αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε επίσχεση.
Αλλά τι να το κάνεις? Έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό το πανηγύρι που λέμε πατρίδα και Ελλάδα για να αλλάξει κάτι τώρα?
Είναι εκείνες οι φορές που πραγματικά όχι απλά ντρέπομαι να λέω ότι είμαι μέρος αυτής της χώρας, αλλά ότι ζω εδώ.
Απλήρωτοι έχουν μείνει οι εργαζόμενοι από το Δεκέμβρη και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι εισφορές στο ΙΚΑ εδώ και 7 μήνες, ενός κέντρου που βρίσκεται στην καρδιά της ευαίσθητης περιοχής της Δυτικής Αθήνας. Την ίδια στιγμή, παραμένουν απλήρωτα ενοίκια του κτιρίου, ενώ στο εξής δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε για να πληρωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς είναι η όγδοη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και όπως όλοι γνωρίζουμε μπορεί οι εργοδότες να μην έχουν κανέναν πρόβλημα να καταβάλουν τα ποσά που υποχρεούνται, αλλά οι τράπεζες, τα ενοίκια και οι υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι εμείς δεν περιμένουν. Διακόπτουν την εργασία τους «με βαριά καρδιά» και μαζί με αυτήν: 3 ομάδες συμβουλευτικής γονέων, 1 ομάδα εκπαιδευτικών, 25 ραντεβού συμβουλευτικής, ενώ αναστέλλονται μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων (σύνολο εξυπηρετούμενων 900 άτομα). «Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η διαρκής αδιαφορία και προκλητική αμέλεια των οποίων έχει οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση την Πρόληψη στην Ελλάδα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.
«Οι εργαζόμενοι του ΚΠ έχοντας εξαντλήσει τα οικονομικά και ψυχικά μας αποθέματα και διανύοντας πλέον ήδη τον τέταρτο μήνα απλήρωτοι, ζητήσαμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας και τη διευθέτηση των ασφαλιστικών μας εισφορών μέχρι τις 5/3/08 από τη διοίκηση του ΚΠ. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να ερμηνεύσουμε αυτή τη στάση ως γενικευμένη αδιαφορία τόσο για την Πρόληψη, όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτή».
Φυσικά η Διοίκηση του κέντρου που είναι οι δήμοι όπως πάντα σε αυτή την γαμημένη χώρα δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και πετάει το μπαλάκι στο Υπουργείο Υγείας. Αλλά πάντα έτσι δεν κάνουν όλοι οι «αιρετοί» αυτού του τόπου?
Όλοι πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο και συνήθως αυτό το μπαλάκι παίρνει τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τελικά την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια μέσω του ΟΚΑΝΑ για να σωθούν όσοι μπορούν να σωθούν.
Αλλά αυτό το απέραντο μπουρδέλο δεν σώνεται με τίποτα.
Αυτός ο βόθρος που έχει κατακλίσει τις καρέκλες στην δημόσια, πολιτειακή και δημοτική διοίκηση δεν έχει πάτο και τα σκατά μας βουλιάζουν λίγο παραπάνω κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: