Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Περιφεριακή Δράση Στελεχών και Διοικήσεων Κέντρων Πρόληψης

ΑΡΚΑΔΙΑ:

Οι συνάδελφοι μαζί με την διοίκηση του Κ.Π. έστειλαν επιστολή προς κάθε αρμόδιο, τοπικό και περιφερειακό"προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης".

Μετά από την επιστολή προχώρησαν και σε ενημέρωση από κοντά.

Ζήτησαν "από τους εκπροσώπους του Νομού μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο, το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Νομάρχη Αρκαδίας και το Δήμαρχο Τρίπολης να προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες".

Μια πρώτη κίνηση έγινε τον Βουλευτή και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κύριο Ρέππα Δημήτρη, ο οποίος "κατέθεσε στις 19 Φεβρουαρίου 2008 Αναφορά στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με έγγραφο του Κέντρου Πρόληψης & Καταπολέμησης Ναρκωτικών Νομού Αρκαδίας (Κ.Π.Ν.Ν.Α.), ζητώντας την άμεση καταβολή των οφειλών του ΟΚΑΝΑ προς το Κ.Π.Ν.Ν.Α. που αγγίζουν το ποσό των 100.000 Ευρώ. Χωρίς την ανωτέρω καταβολή τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία του Κέντρου, το οποίο ως γνωστόν παράγει ένα τόσο σημαντικό έργο στο Νομό Αρκαδίας."

Από το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ εστάλη επίσης η ακόλουθη επιστολή συμπαράστασης- παρέμαβασης:

ΠΡΟΣ: - Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης
- Υπουργείο Υγείας
- Υπουργείο Παιδείας
- Πρόεδρο ΟΚΑΝΑ
- Γενικό Διευθυντή ΟΚΑΝΑ
- Βουλευτές Ν. Αρκαδίας

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε στο Νομό Αρκαδίας λειτουργεί και διανύει την Τρίτη τριετία το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης Ναρκωτικών.
Η δράση του εν λόγω Κέντρου είναι αρκετά σημαντική με προγράμματα ενημέρωσης, που απευθύνονται στην οικογένεια, το σχολείο, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα όπως Αστυνομία, ΜΜΕ, Ένοπλες Δυνάμεις, Εκκλησία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, τοπικούς συλλόγους και σε όσους διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο μέσα στην κοινωνία.
Πιστεύουμε ότι η πρόληψη των ναρκωτικών δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών αλλά αφορά την κοινωνία στο σύνολό της.
Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει ουσιαστικά τα εν λόγω Κέντρα προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους για ένα καλύτερο αύριο στην κοινωνία που όλοι επιθυμούμε.
Ζητάμε:
· Να δοθούν όλες οι οφειλές του ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης ώστε να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους.
· Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προς τα Κέντρα Πρόληψης από το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας και ΟΚΑΝΑ
· Την ουσιαστική βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας καθ’ ότι τα περισσότερα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης αφορούν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
· Να γίνει θεσμική κατοχύρωση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης της Περιφέρειας και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι.
Εκτιμώντας τα ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.



ΑΧΑΪΑ:

Οι Συνάδελφοι από το Κ.Π. Ν. ΑΧΑΪΑΣ, αφού συνεργάστηκαν με την Διοίκηση του Κέντρου τους και την ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, που έστειλαν πολύ αυστηρές επιστολές, στο Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ για την οικονομική εγκατάλειψη των Κ.Π. από την Πολιτεία, προχώρησαν στην ενημέρωση των τοπικών βουλευτών.

Ήδη 2 εξ' αυτών οι κύριοι Μιλιτιάδης Βέρρας και Απόστολος Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ) προχώρησαν σε παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο (Ερώτηση και Αναφορά αντίστοιχα). Ο κύριος Κατσιφάρας επ' αφορμή των κοινών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις Μονάδες Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Ναρκωτικών (Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ & 18 ΑΝΩ) στις 7/12/07, είχε καταθέσει και τότε ερώτηση.

Για τα Κ.Π. τουλάχιστον πήρε την γνωστή απάντηση από το Υπουργείο: 14 καινούργια, χωρίς καμιά νύξη τι θα γίνει με τα ήδη υπάρχοντα!









ΡΟΔΟΠΗ:

Οι Θρακιώτες συνάδελφοι είναι και αυτοί ενεργοποιημένοι και ήδη έχουν προχωρήσει σε επαφές με Βουλευτές τόσο της Συμπολίτευσης, όσο και της Αντιπολίτευσης.


Στα πλαίσια αυτών των επαφών, το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κυρίου Γιώργου Πεταλωτή επικοινώνησε μαζί μας , για να μας ενημερώσει για τα πρόσφατες σχετικές ενέργειες του κυρίου Βουλευτή, που αφορούν το θέμα των Ναρκωτικών, όπως για την αναστολή λειτουργίας του ΕΚΤΕΠΝ , το συναφές πρόβλημα της εγκληματικότητας, αλλά και μια συνολική για το θέμα της Πρόληψης και Αντιμετώπισης της χρήσης Ναρκωτικών που κατέθεσε στις 11/1/08.

"Τελειώνοντας την ερώτηση του ο Βουλευτής κ. Γιώργος Πεταλωτής,ερωτά τους αρμοδίους Υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εθνικής Παιδείας τα εξής:

«1.Ποία άμεσα μέτρα πρόκειται να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα των ναρκωτικών ουσιών;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας;
3. Προτίθεται το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας να καθιερώσει τρόπους ενημέρωσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με γνωστικό αντικείμενο τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση των ναρκωτικών ουσιών;
4. Ποιες περαιτέρω νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό και την εξάλειψη της διακίνησης, εμπορίας και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας;
5. Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αστυνομική ενίσχυση των παραμεθόριων περιοχών της χώρας, καθώς και των λιμανιών, ώστε να εμποδίζεται η είσοδος στη χώρα μας ναρκωτικών ουσιών;
6. Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών σε επίπεδο ΟΚΑΝΑ, πρόληψης, θεραπευτικής αποκατάστασης των χρηστών και κοινωνικής επανένταξης τους;»

Ο κύριος Πεταλωτής είχε και στο παρελθόν ασχοληθεί με τα προβλήματά μας, αρκετές φορές.
ΚΗΦΗΣΙΑ:

Το θέμα των Κέντων Πρόληψης έγινε πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα:

Συνάδελφοι, δείξτε ότι οι τοπικές Κοινωνίες στηρίζουν τα Κέντρα Πρόληψης και η εγκατάλειψή τους θα επιφέρει σε όσους αδιαφορούν μέγιστο πολιτικό κόστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: