Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Ενημερωτικό σημείωμα προς τα Μέλη

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Στην Γενική Συνέλευση της 28/2/ 2008 εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες η τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει ίδρυση τοπικών παραρτημάτων, Λειτουργία Επιστημονικής Επιτροπής και αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποφασίστηκε να σταλεί νέα επιστολή στα Διοικητικά Συμβούλια, που θα τους εξηγεί ρητά ακόμα και τις νομικές ευθύνες τους απέναντι στους εργαζομένους των Κέντρων και θα τους ζητά Κοινή Δράση καθώς και να διασφαλίσουν με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των Εργαζομένων των Κέντρων, καθώς και την επιβίωση των δομών τις οποίες ανέλαβαν να διοικούν.
Στην επιστολή αυτή θα υπάρχει χρονικός ορίζοντας για τις ενέργειές τους.

Αποφασίστηκε να σταλεί υπόμνημα στα Κέντρα και να γίνει με βάση αυτό συλλογή υπογραφών υποστήριξης του έργου των Κέντρων πρόληψης από θεσμικούς φορείς, συλλόγους, συνδικάτα και άλλες συσσωματώσεις πολιτών.

Αποφασίστηκε να κινηθούμε ομαδικά μέσω της νομικής οδού κατά παντός Υπευθύνου (ΟΚΑΝΑ, Υπουργεία, Διοικητικά Συμβούλια στην περίπτωση που δεν βοηθήσουν έμπρακτα στην επιβίωση των Κέντρων), αφού εξετάσουμε όλα τα νομικά ενδεχόμενα.

Αποφασίστηκε η οργάνωση από το Δ.Σ. κινητοποιήσεων που θα στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο πρόβλήμα μας και ζητήθηκαν εθελοντές.

Νωρίτερα από την Γενική Συνέλευση υπήρξε συνεργασία με την συντονιστική του Πανελλαδικού Δικτύου Φορέων Πρόληψης, όπου συναποφασίστηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας κοινής Ημερίδας με στόχο τα ΜΜΕ μέσα στον Μάιο, καθώς και να συνδράμει το Δίκτυο τις ενέργειές μας προς τα Διοικητικά Συμβούλια.

Την επόμενη μέρα έγινε η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά μας στους αρμόδιους Υπουργούς.

Συνάδελφοι με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι οι Συνάδελφοι του Κ. Π. Δυτικής Αθήνας (Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι), αναγκάστηκαν μετά τις επανειλημμένες φορές που βρέθηκαν για μήνες απλήρωτοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και το Κ. Π. να αναστείλει τις δράσεις του.

Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι οι συνάδελφοι σε πάνω από 10 κέντρα καθυστέρησαν να λάβουν τον μισθό του Φεβρουαρίου και κάποιοι είναι ακόμα απλήρωτοι, καθώς δεν έφτασε η μικρή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που ίσα- ίσα καλύπτει ένα μήνα.
Στην ίδια μοίρα με το Αιγάλεω βρίσκονται οι συνάδελφοι στα Χανιά, ενώ στο Κ.Π. Θεσπωρτίας ήδη βαδίζουν στον 2ο μήνα που είναι απλήρωτοι.

Δώστε τα έγγραφα στο Δ.Σ. και κάντε τους να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και μαζέψετε υπογραφές μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα.
Συνεχίστε την δουλειά με τους τοπικούς βουλευτές, τους άλλους φορείς και τα τοπικά ΜΜΕ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: