Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Συμπαράσταση από τον Χρήστο Κορτζίδη (Δήμαρχο Ελληνικού)


(Από ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού)


Τα Κέντρα Πρόληψης αγωνιούν για το μέλλον και την ύπαρξη τους. Για τον λόγο αυτό ζητάνε την συμπαράσταση του Δήμου Ελληνικού, έτσι αύριο στις 9.00π.μ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δήμαρχου Χρήστου Κορτζίδη με τον γραμματέα του Σωματείου Στελεχών Κέντρων Πρόληψης κ. Παναγιώτη Τριανταφύλλου. Επιπλέον την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Κέντρων Πρόληψης Αττικής , Στερεάς Ελλάδας και Νήσων στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αλίμου στις 10.00 το πρωί. Κύριο θέμα της συζήτησης είναι το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης .
Σύμφωνα με επιστολή της δι/νσης γραμματείας του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών που εστάλη στον Δήμο Ελληνικού , το Υπουργείο Υγείας οφείλει στα Κέντρα Πρόληψης των ποσό των 7.000.000 ευρώ. Επιπλέον εξαιτίας αυτού του ασταθούς συστήματος χρηματοδότησης πολλά από τα στελέχη είναι απλήρωτα με αποτέλεσμα τα κέντρα να υπολειτουργούν
Να σημειωθεί ότι το προσωπικό αυτήν την στιγμή δεν εργάζεται υπό το καθεστώς συλλογικών συμβάσεων αλλά εξαρτάται από διάφορες εταιρείες οι οποίες όποτε και αν κλείσουν οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο.
Αυτό που τα Κ.Π. διεκδικούν είναι μια πάγια χρηματοδότηση από την Πολιτεία και την εξόφληση των χρεών του Ο.ΚΑ.ΝΑ. προς αυτά, όπως επίσης και την θεσμική θωράκιση των Κ.Π και την εξασφάλιση του προσωπικού τους με την δημιουργία ενός σαφούς νομοθετικού πλαισίου για αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: