Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ Κ.Π. ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Τετάρτη 25 Ιούνη 2008

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Πρωτοβουλία ενίσχυσης κέντρων πρόληψης
Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) αξιοποίησε πρακτικά την εμπειρία της, από τις περιοδείες που πραγματοποίησε για το φλέγον θέμα των ναρκωτικών, και κατέθεσε μια σημαντική πρόταση για οικονομική ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης και τριών θεραπευτικών κοινοτήτων.

Η πρόταση της ΝΑΣ, μετά από σχετική συζήτηση, εγκρίθηκε ομόφωνα στο χτεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Η ΝΑΣ αφού είδε από κοντά τα προβλήματα, πρότεινε την ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης με το ποσό των 500.000 ευρώ, για να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες τους (π.χ. πληρωμή μισθών, προσωπικού).
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν σοβαρή κρατική χρηματοδότηση, τα δεδουλευμένα τους κ.ά. Η ΝΑΣ πρότεινε, επίσης, την ενίσχυση των θεραπευτικών κοινοτήτων «Θησέας» του Δήμου Καλλιθέας, «18 - ΑΝΩ» και «Διάβαση», με 200.000 ευρώ την καθεμιά.
Παράλληλα, κατέθεσε το πολιτικό της πλαίσιο, τονίζοντας ότι «είναι μονόδρομος η ενεργοποίηση όλων σε ένα πλατύ αντιναρκωτικό κίνημα, όπου μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό και ριζοσπαστικό κίνημα, με καθαρούς στόχους και θέσεις θα διεκδικεί: Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, άρνηση του διαχωρισμού μαλακών σκληρών, όχι αποποινικοποίηση του χασίς, πολιτική "μείωσης της ζήτησης" και όχι "μείωσης της βλάβης", αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης» και μια σειρά άλλα αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: