Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διεύθυνση Γραμματείας :
Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών
Δήμων Αχαρνών – Θρακομακεδόνων “Διέξοδος”
Ταχ.Δ/νση: Πλ. Αγ.Νικολάου 3
Αχαρνές, Τ.Κ. 13671
Τηλ.: 210-24.09.015
Fax : 210-24.09.016
Ιστολόγιο: www.prolipsiworkers.blogspot.com
Email 1: prolipsiworkers@yahoo.gr

Αχαρναί 4/6/2008
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 357
ΠΡΟΣ: Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας
ΚΟΙΝ: Υπουργό Υγείας
Πρόεδρο ΟΚΑΝΑ
ΜΜΕ


‘’Όταν κλείνει ένα στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα, σβήνει το φως στην άκρη του τούνελ…’’

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Υπουργείου Υγείας –όπως αυτή ανακοινώθηκε στη βουλή στις 30.5.2008 δια στόματος του Υφυπουργού κ. Κωνσταντόπουλου- ότι έκλεισε το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.
Θεωρεί δε, ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Υφυπουργό ως ‘’συμπληρωματικά’’ επιχειρήματα για αυτή την απόφαση (ότι χρησιμοποιήθηκαν 24.000 € για «γομολάστιχες και στυλό») είναι προσβλητικά για τους συναδέλφους μας.
Τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης, τα οποία συνεργάζονται όλα αυτά τα χρόνια με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, γνωρίζουν πολύ καλά τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί και ξέρουν ότι ανήκουν στην «γενιά των 700€» .
Το βασικό επιχείρημα του Υφυπουργού είναι ότι θα ανοίξουν με αυτά τα χρήματα 4 Μονάδες Υποκατάστασης!
Κάθε εργαζόμενος-επιστήμονας στους χώρους αυτούς υποστηρίζει τον πλουραλισμό των θεραπευτικών προγραμμάτων, και πρέπει να αυξηθούν οι μονάδες υποκατάστασης.
Όχι όμως σε βάρος των ‘’στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων.
Και πως θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας την εξάρτηση από άλλες ουσίες (εφ΄ όσον οι μονάδες υποκατάστασης αφορούν μόνο την εξάρτηση από τα οποιοειδή) ή το φαινόμενο της πολυτοξικομανίας που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των εξαρτημένων σήμερα;
Η Μοναδική Αλήθεια πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι οι μονάδες χορήγησης υποκατάστατων τείνουν να γίνουν οι μοναδικές λύσεις του προβλήματος και από την ‘’κοινωνία των εξαρτήσεων’’ να περάσουμε στην’’ κοινωνία των υποκατάστατων’’.
Και ο πιο απλός πολίτης γνωρίζει τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές τις ‘’πολιτικές’’ και ποιους εξυπηρετεί το να έχουν ‘’ναρκωμένο’’ με ουσίες το πιο ενεργό τμήμα του πληθυσμού ,τους νέους ανθρώπους. Οι πολιτικές αυτές που είναι πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος και όχι πολιτικές αντιμετώπισης.
Σας καλούμε σε συλλογικές δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι Εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης 26 -6-2008, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα απεργήσουν και την προηγούμενη εβδομάδα θα διοργανώσουν σε όλη την Ελλάδα εκκωφαντικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για την υποχρηματοδότηση και Εγκατάλειψη των Κ .Π., αλλά και γενικότερα όλων των δομών Πρόληψης & Θεραπείας της Ουσιοεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης των πρώην Εξαρτημένων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: