Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Ρεπορτάζ από την Συνέντευξη Τύπου για τον Αγώνα Μπάσκετ.

Ανεπαρκής η χρηματοδότηση της πολιτικής για τα ναρκωτικά
Συντάκτης :Βασίλης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Εξέπληξε τους πάντες χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλος όταν παραδέχθηκε ότι "χωρίς γενναία χρηματοδότηση, η μάχη κατά των ναρκωτικών θα είναι άνιση"! Ανέξοδη παραδοχή μεν, αλλά ειλικρινής. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) με αφορμή τον πρώτο συμβολικό αγώνα μπάσκετ με τη συμμετοχή διεθνών παικτών, επιλέκτων της Α1 και της Α2 και μελών θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι (Διονύσου και Πουρνάρα), ο Γ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι "το χρέος του ΟΚΑΝΑ προς το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) έχει εξοφληθεί.
Επίσης, έχει δρομολογηθεί η εξόφληση του χρέους προς τα Κέντρα Πρόληψης, αφού μόλις εκταμιεύθηκε το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Ακόμη και μετά από αυτά, όμως, εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι".
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το χρέος του ΟΚΑΝΑ προς τα 72 Κέντρα Πρόληψης της χώρας ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ ερωτήματα δημιούργησε η ασαφής παρατήρηση του Γ. Κωνσταντόπουλου σύμφωνα με την οποία "το πρόβλημα είναι ότι το ΕΚΤΕΠΝ κοστίζει 1 εκατ. ευρώ ετησίως και εμείς θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική για να πιάνει τόπο και το τελευταίο ευρώ". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γ. Φωτεινόπουλος επιβεβαίωσε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ότι στη νομαρχία Αθηνών λιμνάζουν από διετίας 4 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να πάρουν το δρόμο προς τον Οργανισμό εξαιτίας ψυχρών και ακατανόητων γραφειοκρατικών κωλυμάτων του δημοσίου λογιστικού!... Αναφερόμενος στο συμβολικό αγώνα μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του ΠΣΑΚ, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Λαζ. Παπαδόπουλος, παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε ότι "οι αθλητές πρέπει να είναι πρότυπα για τη νεολαία", ενώ ο υπεύθυνος της μονάδας εφήβων του ΟΚΑΝΑ "Ατραπός" Ηλ. Γκότσης ανέφερε ότι "ο αγώνας είναι μία ευκαιρία να δείξουμε ότι υπάρχει έξοδος από τον κόσμο των ναρκωτικών". Στον πολύ ωραίο αγώνα μπάσκετ ΟΚΑΝΑ - ΠΣΑΚ, που θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ., θα συμμετάσχουν επίσης οι βουλευτές της Ν.Δ. Λευτ. Ζαγορίτης και Κυρ. Μητσοτάκης και του ΠΑΣΟΚ Μιλ. Αποστολάκη και Ανδρ. Λοβέρδος, καθώς και τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, ενώ οι μπασκετμπολίστες που θα λάβουν μέρος είναι οι Λαζ. Παπαδόπουλος, Γ. Μπουρούσης, Ν. Μπάρλος, Κ. Τσαρτσαρής, Μαν. Παπαμακάριος, Γ. Παυλίδης, Σωτ. Νικολαϊδης, Ν. Σπανός, Παν. Ντουμάνης, Θεοδ. Βαρδιανός, Κ. Χαραλαμπίδης, Παντ. Παπαϊωακείμ, Γ. Γιαννούλης, Κ. Βασιλειάδης κ.ά. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου.
(Σημείωση Ιστολόγου: Θα σεβαστούμε τα μέλη της μονάδας εφήβων του ΟΚΑΝΑ «Ατραπός» , που δίνουν τον αγώνα της ζωής τους και μόνο αυτά τα παιδιά!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: