Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Ιουν 17, 2008

ΟΚΑΝΑ Διαμαρτυρία εργαζομένων


Απεργία προκήρυξαν για τις 26 Ιουνίου- παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών- οι εργαζόμενοι των κέντρων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της αυτοδιοίκησης, ζητώντας "σοβαρή κρατική χρηματοδότηση σε όλες τις σχετικές δομές, χωρίς αποκλεισμούς και ψευτοδιλήμματα του τύπου μονάδες υποκατάστασης ή στεγνά προγράμματα και πρόληψη!".

Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι "βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια μια ανεπανάληπτη κρίση που οφείλεται στην άρνηση της πολιτείας και κυρίως του υπουργείου Υγείας να καταβάλει τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, οδηγώντας τα σε υποβάθμιση και εξαθλίωση με τελικό στόχο ένα “προσεχτικά μελετημένο κλείσιμο”.
Τα περισσότερα Κέντρα έχουν δυσκολίες στην πληρωμή ακόμα και των πάγιων εξόδων τους και σε κάποια από αυτά τα Κέντρα το προσωπικό έχει μείνει έως και επτά μήνες απλήρωτο!
Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνουν, "σε λίγες μέρες το υπουργείο Υγείας με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) θα εξαπολύσει επικοινωνιακή καταιγίδα, όπως συνήθως με διάφορες εκδηλώσεις για να κοροϊδέψει τους πολίτες για το ενδιαφέρον του για την πρόληψη.
Εμείς ξέρουμε ότι η ουσιαστική πρόληψη ελάχιστα σχετίζεται με τη διανομή DVD, ευχολόγια, μοδάτα σποτάκια και ανιχνευτικά test στα σχολεία, όπως φαίνεται να ζητά με δηλώσεις του ο υφυπουργός υγείας στη Βουλή (30/5/2008), αλλά με την επιστημονικά στοχευμένη και συνεχή επαφή με τους ανθρώπους στη βάση της αντιμετώπισης των αιτιών που δημιουργούν κάθε είδους εξάρτηση".


Αντί για πανηγυράκια

14.06.08

Η 26η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Οι εργαζόμενοι στα 72 κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ θα «γιορτάσουν» με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Όπως καταγγέλλουν εδώ και δύο χρόια βιώνουν μια ανεπανάληπτη κρίση που οφείλεται στην άρνηση της πολιτείας να καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία τους. Τα κέντρα οδηγούνται σε υποβάθμιση με τελικό στόχο - σύμφωνα με τους εργαζόμενους σ’ αυτά - ένα «προσκεκτικό μελετημένο κλείσιμο». Είμαι βέβαιος ότι πολλοί εκ των τοπικών παραγόντων θα στήσουν πανηγυράκια, θα δώσουν συμβουλές και συνεντεύξεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα.
Μήπως θα ήταν καλύτερο να ζητήσουν από τον Δ. Αβραμόπουλο να δώσει τη δυνατότητα σ’ αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν τις επαφές τους με ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από τις εξαρτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: