Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΝΕΑ Δημοσιεύματα



Δύο ενημερωτικές ιστοσελίδες για τον κόσμο της Εκπαίδευσης με τεράστια επισκεψιμότητα, δημοσιεύουν το Δελτίο Τύπου του Σωματείου
Η ΕΔΡΑ Εκπαίδευσης
και
Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ


Δείτε επίσης στο Σερβιτόρο της Εύβοιας, DAY NEWS

και στο Ελεύθερο Βήμα Σερρών

Επίσης υπήρξε και νέο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη


Προχωρούν σε απεργία
Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης στις 26 Ιούνη, κάνοντας ξεκάθαρο ότι «η πρόληψη είναι η λύση για τα ναρκωτικά». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση εξόφληση των χρεών από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, την πάγια και επαρκή χρηματοδότηση των Κέντρων και σαφές - λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης στην Αθήνα, θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί και μετά θα πορευτούν στο υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, θα συγκεντρωθούν, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους (Τσιμισκή).

Επίσης στο εκτεταμένο ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ στη Λειβαδιά υπάρχει απόσπασμα από την Ομιλία του Η. Μιχαλαρέα (Προέδρου ΕΣΥΝ- Θεραπευτή 18 Ανω) που αναφέρεται στα Κ.Π. :
"... τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν από τα ναρκωτικά στους δρόμους, παραμένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι στα πρωτογενή Κέντρα Πρόληψης, τα στεγνά προγράμματα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, ενώ επιδιώκεται η ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, σημειώνοντας ότι πριμοδοτείται η υποκατάσταση. Τόνισε ότι η πολιτεία απέναντι σε όλα αυτά στέκεται υποκριτικά."

Δεν υπάρχουν σχόλια: