Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Διεύθυνση Γραμματείας: Κέντρο Πρόληψης Αχαρνών-Θρακομακεδόνων «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», Πλατεία Αγ. Νικολάου 3, Τ.Κ. 13671, Αχαρνές, Αττική
Τηλ: 210-2409015 Φαξ: 210-2409016, κινητό:645833231
Ε mail:
prolipsiworkers@yahoo.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 18ΑΝΩ

Κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου «γιορτάζεται» σε όλο το κόσμο η Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Όμως οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, τον ΟΚΑΝΑ, το «18 Άνω», καθώς και οι δέκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, γονείς, εκπαιδευτικοί, ιερείς, αστυνομικοί, στελέχη και έφεδροι των ενόπλων δυνάμεων, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες υγείας, ευρύτερες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες της τοπικής κοινωνίας, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι που κοινωνικοποιούν τον κύριο αποδέκτη των προγραμμάτων μας, τον έφηβο – νέο, ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες, ανήλικοι παραβάτες, φυλακισμένοι, γενικότερα μειονοτικές και ευπαθείς κοινωνικά, ομάδες), χρήστες ουσιών, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν.
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν δεν μπορούμε πλέον να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης στις τοπικές κοινωνίες δεδομένου ότι η Πρόληψη υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από την Πολιτεία, υποχρηματοδοτείται και υπονομεύεται διαρκώς.
Δε μπορούμε να γιορτάζουμε όταν η Πολιτεία χρωστά 12,5 εκατομμύρια ευρώ (9 εκατομμύρια ο ΟΚΑΝΑ, 3,5 ΚΕΔΚΕ μέσω ΥΠΕΣΔΔΑ) στα Κέντρα Πρόληψης και δεν αποδίδει όσα είναι τα στοιχειωδώς απαραίτητα και αφορούν σε πάγιες ανελαστικές δαπάνες για τη λειτουργία των Κέντρων όπως μισθοδοσία, ενοίκια, κλπ.
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης παραμένουν απλήρωτοι (μερικοί μέχρι και 7 μήνες!), όταν ζουν σε εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία ενώ μισθοδοτούνται με πλήρη αυθαιρεσία (τεράστιο χάσμα στις αμοιβές για την ίδια θέση, τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, την ίδια παραγωγή έργου).
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν τίθενται από την πολιτεία εκβιαστικά διλήμματα του τύπου: ή προγράμματα υποκατάστασης (που δεν καλύπτουν όλους τους εξαρτημένους), ή «στεγνά» προγράμματα και δομές πρόληψης!
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν η Πολιτεία αντί να αναλάβει ως όφειλε και να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα της λίστας του ΟΚΑΝΑ ουσιαστικά αδιαφορεί, εξαγγέλλοντας γενικολογίες και αοριστίες για ένταξη των προγραμμάτων στο ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να διαθέσει τα κονδύλια που είναι απαραίτητα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις ζωτικής σημασίας για την ασφαλή λειτουργία των υπαρχόντων προγραμμάτων.
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν εκκρεμεί εδώ και 4 χρόνια η εφαρμογή των όρων της ΣΣΕ 2003-04 του ΟΚΑΝΑ κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικής νομοθεσίας, γεγονός που καθιστά τον ΟΚΑΝΑ αφερέγγυο εργοδότη απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και εργοδότη – φάντασμα για τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης.
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν εξαγγέλλονται γενικόλογα Εθνικά Σχέδια Δράσης χωρίς οικονομικούς προϋπολογισμούς, χρονοδιαγράμματα και σαφή στόχευση στην πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη, παρά σε στόχευση στην αποδυνάμωση και αποδόμηση της κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας και την πλήρη ιατρικοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δομών αντιμετώπισης του φαινομένου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να βγούμε στο προσκήνιο ακριβώς την ημέρα που συνηθίζεται να ακούγονται και να γράφονται μεγάλα και πολλά για την αντιμετώπιση της «μάστιγας των ναρκωτικών».
Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης, την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, την 26/6/08 απεργούμε μαζί. Τα προβλήματα αντί να επιλύονται, εντείνονται, οξύνονται και αυξάνονται. Πέρυσι η Πολιτεία χρώσταγε 3 εκατομμύρια στα Κέντρα Πρόληψης, φέτος 12,5!!! Τείνει να γίνει η Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, Μέρα κατά της Αδιαφορίας της Πολιτείας. Αναδεικνύουμε τα προβλήματα βροντοφωνάζοντας πλέον ότι είναι Μέρα Ντροπής Όχι Γιορτής. Σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε και να μπείτε στη λίστα της ζωής, στη λίστα των αποδεκτών των υπηρεσιών μας.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΠΡΟΛΗΨΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ)
Για αυτόν τον λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης σας προσκαλεί σε κοινή συνέντευξη τύπου του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης, του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, της Επιτροπής Εργαζομένων στο 18 ΑΝΩ, την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 11.30 στην αίθουσα «Κ. Τσατσαρώνη» της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23, Αθήνα.
Στη συνέντευξη τύπου θα παραβρεθούν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων ως συμπαραστάτες στον αγώνα μας:
Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.)
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.)
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Ο.Ι.Ε.ΛΕ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.)
Εργατικό Κέντρο Αθηνών (Ε.Κ.Α.)
Πανελλαδικό Δίκτυο Φορέων Πρόληψης
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Κατά των Ναρκωτικών
Διοικητικό Συμβούλιο του «Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης», Διαδημοτική Επιχείρηση Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας με έδρα το Δήμο Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: