Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

"ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ"


Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
11.6.2008
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Την ώρα που οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης (Κ.Π.) Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες (όπως και στα Κέντρα Πρόληψης σε όλη τη χώρα), δίχως να καταβάλλονται σε αυτούς ούτε καν οι ασφαλιστικές τους εισφορές, το Υπουργείο Υγείας προετοιμάζει επικοινωνιακές φιέστες για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2008), ζητώντας από τους εργαζόμενους του Κ.Π. Χανίων να συμμετάσχουν και να προγραμματίσουν δράσεις για την ημέρα εκείνη όπως προκύπτει από το με αρ. πρωτ. 6019/23-05-2008 έγγραφο του Τμήματος Δημ. Σχέσεων αυτού, παραβλέποντας πως στο Κ.Π. Χανίων :

[α] οφείλονται από τον ΟΚΑΝΑ μέχρι σήμερα 125.764 ευρώ
[β] υπάρχει σημαντική έλλειψη χρημάτων, όχι μόνο για την υλοποίηση εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα αλλά και για την γενικότερη υλοποίηση δράσεων πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών.
[γ] τους τελευταίους μήνες, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την παντελή έλλειψη υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ και της πολιτείας ευρύτερα, στις δραστηριότητες που σχεδιάζουν και υλοποιούν.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι εργαζόμενοι του Κ.Π. Χανίων αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις σε καμία δραστηριότητα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση των Κέντρων Πρόληψης, η οποία έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ.

Επειδή, η συνεχιζόμενη πολιτική του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της πρόληψης και της καταπολέμησης των ναρκωτικών καθαρά με επικοινωνιακούς όρους, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των δομών των Κέντρων Πρόληψης και εργασιακή ανασφάλεια στους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την αδιαφορία και τον εμπαιγμό του Υπουργείου Υγείας.

Επειδή, η έως σήμερα λειτουργία του Κ.Π. Ν. Χανίων παρά τα τεράστια προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει ένεκα της υποχρηματοδότησης του ΥΥΚΑ, στηρίζεται αποκλειστικά στις φιλότιμες και ανεξάντλητες προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Θα προχωρήσει επιτέλους το ΥΥΚΑ στην ταχεία και συνολική αποπληρωμή των οφειλών του ΟΚΑΝΑ προς το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων ούτως ώστε το Κέντρο να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο έργο του αλλά και στις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι τρίτων και αν ναι, πότε;
2. Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης του Κ.Π. Ν. Χανίων για τα έτη Σεπτέμβριος 2007- Σεπτέμβριος 2010;

Ο ερωτών Βουλευτής
Μ. Σκουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: