Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Σκουλάκης (εισηγητής Τομέα Υγείας) Κουτμερίδης & Μπόλαρης (βουλευτές Ν. Σερρών) κατέθεσαν στις 17 του μηνός νέα ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για τα χρέη του ΟΚΑΝΑ προς το Κ.Π. Σερρών "ΟΑΣΙΣ", αλλά και γενικότερα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Κ.Π. από την υποχρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.
η ερώτηση έχει ως εξής:
"Στα πλαίσια της πρόσφατης επίσκεψης κλιμακίου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε υποδομές υγείας του Νομού Σερρών, επισκεφτήκαμε και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΟΑΣΙΣ» που λειτουργεί από το2001. Κατά τη συζήτηση με την διοίκηση και τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε έντονη ανησυχία και προβληματισμός για την αποδόμηση του έργου τους τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των οικονομικών εκκρεμοτήτων του ΟΚΑΝΑ για τα έτη 2006, 2007 και 2008. Παρά το ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» χάριν στις προσπάθειες που καταβάλουν τα στελέχη του Κέντρου, η ίδια η Πολιτεία αντιμετωπίζει με χαρακτηριστική ασυνέπεια το έργο κατά των ναρκωτικών, παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία του, αποδομώντας τις δράσεις ενημέρωσης-πρόληψης, αλλά και ενισχύοντας περισσότερο την αίσθηση του εφήμερου φορέα, ελλείψει έγκαιρης και επαρκούς χρηματοδότησης. Δεν είναι υπερβολή αν λεχθεί ότι οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης όλης της Χώρας εμπαίζονται από την Πολιτεία, δεδομένου ότι ο μεν ΟΚΑΝΑ τους οφείλει πάνω από 8 εκ. ευρώ, η δε ΚΕΔΚΕ πήρε ομόφωνη απόφαση βάσει της οποίας δε πληρώνει το 50% των δαπανών λειτουργίας των 71 Κέντρων Πρόληψης όπως προβλέπεται αν δεν …. πληρώσει προηγουμένως ο ΟΚΑΝΑ!!!
Για τους παραπάνω λόγους,ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Πότε επιτέλους θα καταβληθούν οι οικονομικές οφειλές του ΟΚΑΝΑ προς το εν λόγω Κέντρο Πρόληψης;
2. Για ποιο λόγο κωλυσιεργεί η έγκαιρη καταβολή της χρηματοδότησής του;Παρακαλούμε όπως καταθέσετε στη Βουλή τις αποφάσεις του ΟΚΑΝΑ, για τις χρηματοδοτήσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» για τα έτη 2004, 2005, 2006, 2007 και 2008.
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: