Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Θηλιά στην πρόληψη και επικοινωνιακά τρικ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11/07/2008

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Θηλιά στην πρόληψη και επικοινωνιακά τρικ
Η αστυνομία ανακοίνωσε 116 θανάτους από ναρκωτικά για το πρώτο εξάμηνο του 2008
Με τα Κέντρα Πρόληψης στραγγαλισμένα οικονομικά και την κυβέρνηση να αρκείται σε απλές συσκέψεις και επικοινωνιακά τρικ για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών μένουν απροστάτευτοι οι νέοι μπρος στην έξαρση της μάστιγας, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε χτες η Αστυνομία στη δημοσιότητα.
Το εξάμηνο του 2008 αναφέρθηκαν 116 θάνατοι από ναρκωτικά και 5.365 υποθέσεις στις οποίες έχουν κατηγορηθεί 7.367 άτομα για εμπλοκή στο θέμα των ναρκωτικών. Χτες, επίσης, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης έκανε καταγγελίες για έλλειμμα 12,5 εκ. ευρώ. Η ίδια κραυγή αγωνίας έφτασε προχτές απ' την Επιτροπή Αγώνα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας απ' τη Θεσσαλονίκη, για τη διακοπή χρηματοδότησης του «στεγνού προγράμματος», όταν - επίσης προχτές - ο υπουργός Πολιτισμού Αρης Σπηλιωτόπουλος επιχειρούσε να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική, μοιράζοντας 72 δελτία κοινωνικού τουρισμού στον ΟΚΑΝΑ. Στον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής προστέθηκε και ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζοντας, για μια ακόμα φορά, το πρόγραμμα «Αθήνα Ζωή», η ολοκλήρωση του οποίου καθυστερεί απελπιστικά.
Τον οικονομικό στραγγαλισμό των Κέντρων Πρόληψης (ΚΠ), τις νέες αντεργατικές συμβάσεις που με εμβόλιμους όρους προσπαθούν να απεμπολήσουν οποιαδήποτε πολιτική και οικονομική ευθύνη κατάγγειλαν χτες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΠ.
Το οικονομικό έλλειμμα των ΚΠ είναι 12,5 εκατομμύρια ευρώ (9 εκ. από τον ΟΚΑΝΑ και 3,5 εκ. από ΚΕΔΚΕ - υπουργείο Εσωτερικών) και καταδεικνύει με αντικειμενικούς δείκτες ότι η πρόληψη δεν αποτελεί προτεραιότητα, ενώ πολλοί εργαζόμενοι είναι ήδη απλήρωτοι εδώ και μήνες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν εργαζόμενοι με αρμόδιους του υπουργείου Υγείας έγινε η πρόταση τα ΚΠ να μπουν υπό τη θεσμική σκέπη ενός ΝΠΙΔ, τύπου ιδρύματος Ωνάσειου, προκειμένου να μην ...εγγράφονται οι δαπάνες τους στον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή, την πρόληψη να την αναλάβουν οι χορηγοί.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση παραίτηση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ για την απαξιωτική συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους στα ΚΠ και τη λεκτική επίθεση σε συνδικαλιστή, ενώ το Σεπτέμβρη προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: