Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ




Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΛΙΜΟΥ
Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι
Επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, ενώ ήδη βρίσκονται σε επίσχεση, για τον ίδιο λόγο, οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού.
Τα τέσσερα κέντρα αποτελούν τμήματα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης των παραπάνω τεσσάρων δήμων και η λειτουργία τους απειλείται - όπως και των άλλων 72 Κέντρων Πρόληψης στην Ελλάδα - απ' την υποχρηματοδότηση. Το υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και υπάρχει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης περίπου 10 εκατ. ευρώ. Από την άλλη η ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο Εσωτερικών, που χρηματοδοτούν κατά 50% τα Κέντρα Πρόληψης από τους Κεντρικούς Πόρους, αρνούνται τη χρηματοδότηση και την περαιτέρω συνεργασία αν ο ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο Υγείας δεν καταβάλουν τα χρέη που έχουν μέχρι το 2007, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Πρόληψης να αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο τους.
Οι εργαζόμενοι, εκτός απ' την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, διεκδικούν και την άμεση εξόφληση των χρεών του υπουργείου Υγείας, τη συνέχιση της χρηματοδότησης από την ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο Εσωτερικών και την άμεση ψήφιση νόμου που θα ορίζει σαφές και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο για τα Κέντρα Πρόληψης.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4729374&publDate=20/9/2008



Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί τη Δευτέρα από τις 9 π.μ. ως τη 1 μ.μ. το ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την ένταξή τους στην ανώτερη κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, τη μη παραχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΚΑΒ σε άλλον φορέα, ειδικό μισθολόγιο και αναπροσαρμογή του επιδόματος ετοιμότητας.
Επίσης σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) «δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και υπάρχει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης περίπου 10 εκατ.ευρώ».

Σημειώνεται ότι τα κέντρα πρόληψης σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις με στόχο τη μείωση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Copyright © ΤΟ ΒΗΜΑ - Ημερομηνία δημοσίευσης 20/9/2008


http://www.tovimadaily.gr/Default.aspx?d=20080920

Δεν υπάρχουν σχόλια: