Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Και άλλη ερώτηση στη Βουλή για τα Κ.Π.

Ερώτηση Σουλάς Μερεντίτη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας (25/9/08)

(Ημερομηνία ανάρτησης στο site του ΠΑΣΟΚ 16.09.2008)



Θέμα: Απειλούνται με λουκέτο τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία απειλούνται με κατάρρευση, καθώς αντιμετωπίζουν οικονομικό έλλειμμα ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ- οφειλή που μοιράζεται στα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Τα αρμόδια υπουργεία δηλώνουν -σύμφωνα με τους εργαζόμενους- ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν, όχι μόνο για πάγια χρηματοδότηση των Κέντρων αλλά ακόμα και για μακρόχρονη προγραμματική σύμβαση, γιατί δεν ξέρουν "από πού θα βρουν τα χρήματα". Η αποτελεσματικότητα των Κέντρων Πρόληψης στη χώρα μας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, ενώ το έργο τους έχει χαρακτηριστεί πρωτοποριακό, άρτια οργανωμένο, επιστημονικά έγκυρο και παραγωγικό.
Δεδομένου ότι τα ότι τα Κέντρα Πρόληψης καλύπτουν σημαντικές ανάγκες και στην περιφέρεια , και ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλή ανεργία, αλλά και στις υποβαθμισμένες γειτονιές πολλών πόλεων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Τι λύση θα δοθεί για την κάλυψη του ελλείματος των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ;
2. Θα φροντίσουν για την πάγια χρηματοδότηση των κέντρων ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν;

Τρίκαλα, 25 Αυγούστου 2008
Η ερωτώσα Βουλευτής
Σούλα Μερεντίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: