Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

"....τους έκοψαν το τηλέφωνο και σήμερα τους έκοψαν και το ρεύμα.."

Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
«Στον αέρα» 400 εργαζόμενοι

Προχωρούν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη
«Στον αέρα» βρίσκονται τα Κέντρα Πρόληψης σ' όλη την Ελλάδα, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και οδηγούνται σε λουκέτο. Οι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) προχωρούν την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Οκτώβρη σε 48ωρη απεργία και διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να αποδοθούν στα ΚΠ άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα από τα αρμόδια εμπλεκόμενα υπουργεία ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στο λειτούργημα που εδώ και χρόνια επιτελούν με συνέπεια, επιστημοσύνη και αποτελεσματικότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΚΑΝΑ (μέσω του υπουργείου Υγείας) οφείλει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ στα ΚΠ, ενώ άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ οφείλει το υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΚΕ.
Η υποχρηματοδότηση της πρόληψης έχει ως αποτέλεσμα: Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Αιγάλεω - Αγ. Βαρβάρας - Χαϊδαρίου είναι απλήρωτοι εδώ και 4,5 μήνες, ενώ τις τελευταίες τρεις βδομάδες τους έκοψαν το τηλέφωνο και σήμερα τους έκοψαν και το ρεύμα. Στο ΚΠ Ζακύνθου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες και τον τελευταίο καιρό είναι και χωρίς τηλέφωνο. Στο ΚΠ Ηγουμενίτσας οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 3,5 μήνες. Στα Διαδημοτικά ΚΠ Αργυρούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, στην Αργυρούπολη εδώ και τρεις μήνες έχει κοπεί το τηλέφωνο.





Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΠ εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους από τον ΟΚΑΝΑ, για τις εξαγγελίες που δεν τηρήθηκαν, για τη μετάθεση ευθυνών από το ένα εμπλεκόμενο υπουργείο στο άλλο (Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών). «Η ανησυχία μας γίνεται βεβαιότητα για τη διάλυση του θεσμού της Πρόληψης, ενός θεσμού που τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου, δωρεάν για τον πολίτη υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υλοποιώντας εκατοντάδες δράσεις πανελλαδικά με κεντρικό στόχο τη μείωση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και υπογραμμίζει ότι «η πρόληψη είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και κυρίως του κάθε παιδιού που ζει στη χώρα μας και είναι υποχρέωση της πολιτείας να φροντίζει γι' αυτό».



Δεν υπάρχουν σχόλια: