Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Τήνου ζητά συνέχιση της κεντρικής χρηματοδότησης των κέντρων & την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων τους

Τήνος 15-09-2008



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Τήνου στη 10/2008 συνεδρίασή του αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρό του για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που έχουν προκύψει έτσι που να απειλείται σοβαρά η λειτουργία και η συνέχειά των Κέντρων Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και μετά από διαλογική συζήτηση, με την απόφαση 48/2008 εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Τήνου αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα και το σημαντικό έργο που διαδραματίζουν από την ίδρυσή τους έως και σήμερα τα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών.
Ειδικότερα η λειτουργία του δικού μας κέντρου, του «ΘΗΣΕΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» είναι απαραίτητη σε αυτή την περιοχή της χώρας που τη χαρακτηρίζει η έλλειψη δομών, η απομόνωση και η ολοένα αυξανόμενη απόσταση από το κέντρο της χώρας.

Τα Κέντρα Πρόληψης του Θησέα αποτελούν έναν από τους πιο ελπιδοφόρους και αξιόλογους θεσμούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή όχι μόνο σε Ελληνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στην αντιμετώπιση κάθε είδους εξάρτησης.

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Τήνου
-θεωρεί απαράδεκτη οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα θέσει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία των κέντρων αυτών και γι αυτό αιτείται:.
- τη συνέχιση της κεντρικής χρηματοδότησης των κέντρων
- Την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και
- την ενίσχυση όσων Κέντρων εμφανίζουν ελλείψεις σε προσωπικό.
Καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να στηρίξουν τα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και να τα βοηθήσουν στη μεγάλη τους προσπάθεια για την πρόληψη της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: