Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Τα Κέντρα Πρόληψης στη συνέντευξη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας και την διοικητική μεταρρύθμιση


Από την Ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ
25.09.2008
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο Γραμματέας του Τομέα, Ευθύμιος Σώκος, και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Μαρία Καρακλιούμη, έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς και για την διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση:
……………..
E. ΣΩΚΟΣ: Εγώ θα ήθελα να σας απασχολήσω με δύο θέματα και για λίγο χρόνο. Χθες υπήρξε συνάντηση του υπουργού των Εσωτερικών, του κ. Παυλόπουλου, με τον πρωθυπουργό. Στην έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στο περίφημο θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χωρίς να μας πει απολύτως τίποτα.
Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Από πέρυσι τέτοια εποχή μέχρι σήμερα, ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι άνθρωποι στις τοπικές κοινωνίες - που έχουν τα ζητήματα της τοπικής εξουσίας, των τοπικών αρχών - βιώνουν ένα κακότεχνο σήριαλ περί διοικητικής μεταρρύθμισης, περί ενός ζητήματος που θα φέρει έναν καινούργιο αέρα στη Διοίκηση της χώρας, στην περιφέρεια κλπ.
Εκείνο που αποδεικνύεται περίτρανα είναι ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει θέσεις, γιατί αν είχε θέσεις, αντί να μας παραπέμπει από μήνα σε μήνα στα Συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, θα έπρεπε να καταθέσει υπεύθυνα και σοβαρά τις προτάσεις της για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Καλεί σε διάλογο την Αυτοδιοίκηση, την ΕΝΑΕ, την ΚΕΔΚΕ, τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων. Και βεβαίως για να γίνει διάλογος πρέπει να υπάρχουν δύο μέρη και να υπάρχουν θέσεις και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Τις θέσεις της κυβέρνησης, τις θέσεις του κ. Παυλόπουλου δεν τις έχουμε δει ακόμα.
Τοποθετήθηκε δυο φορές στα Συνέδρια της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ. Την πρώτη φορά κατέθεσε «Α» ζητήματα όχι για την ουσία της μεταρρύθμισης, για τα θέματα του διαλόγου. Και την δεύτερη φορά αναίρεσε αυτά που είπε την προηγούμενη.
Νομίζω, ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει ένα ζήτημα το οποίο δεν μπορεί πλέον να κλείσει. Δεν έχει θέσεις για την πραγματική μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα, την διοικητική μεταρρύθμιση. Το περίφημο σχέδιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΚΕΔΚΕ δηλαδή που είδε το φως της δημοσιότητος είναι ένα από τα πολλά που θα μπορούσαν να υπάρξουν και καμία σχέση δεν έχει με διοικητική μεταρρύθμιση, παρά με αλλαγές ορίων στους Δήμους, που ο τρόπος με τον οποίον παρατηρούμε αυτό το σχέδιο και που αποκαλύπτεται από το σχέδιο αυτό είναι, ότι εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις κομματικές ανάγκες και τα εκλογικά μαγειρέματα της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί μια συνέχεια του 42% για να ελέγξει την Αυτοδιοίκηση.
Μπροστά σ' αυτό το ζήτημα το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση, την έχει διατυπώσει εδώ και πολλούς μήνες και σε ένα ζήτημα που η κυβέρνηση έχει βάλει το κάρο μπροστά από τα άλογα, εμείς δεν συμμετέχουμε.
Ένα δεύτερο ζήτημα. Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ελλάδα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Είναι αρκετά τα χρόνια που η Αυτοδιοίκηση έχει ευαισθητοποιηθεί και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες. Ο ΟΚΑΝΑ τα προηγούμενα χρόνια, τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε ένα πλαίσιο καλής συνεργασίας με τους Δήμους και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που έχουμε προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Νομαρχιών, Δήμων και άλλων Φορέων και του ΟΚΑΝΑ και λειτουργούν με επιτυχία, λειτούργησαν με επιτυχία Κέντρα Πρόληψης, αλλά και Κέντρα Απεξάρτησης με τα υποκατάστατα.
Σήμερα τα προγράμματα αυτά είναι στον αέρα. Υπάρχει μία εντελώς εχθρική στάση από τη μεριά της κυβέρνησης προς τα προγράμματα αυτά και έχουν αναιρεθεί οι υπογραφές που έχει βάλει το κράτος στις προγραμματικές συμβάσεις και δεν συμμετέχει στη χρηματοδότηση.
Το έλλειμμα είναι περίπου 15 εκατομμύρια και δεν πληρώνει, με αποτέλεσμα ένα πρόγραμμα που έφερνε ελπίδα σε χιλιάδες οικογένειες, σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, αλλά και μεγαλύτερους με τα Κέντρα Πρόληψης και τα υποκατάστατα και τα οποία αποτελούσαν οι Μονάδες αυτές μία βάση για να πάμε παραπέρα, για να έχουμε μία πολιτική για τα ναρκωτικά στη χώρα, όλα αυτά βρίσκονται στον αέρα γιατί η Κυβέρνηση είτε γιατί εχθρεύεται, είτε γιατί δεν κατανοεί, είτε εν πάση περιπτώσει γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τα ελάχιστα, το πρόγραμμα αυτό επαναλαμβάνω βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση.
Την καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει διάλογο, δυστυχώς τον διάλογο τον αποφεύγει όπως και να δώσει λύση σ' αυτά τα τεράστια προβλήματα, τα οποία η ίδια δημιούργησε.
Η Τοπική και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, θα έλεγα στον κ. Παυλόπουλο, χρειάζεται μεγαλύτερο σεβασμό και ασφαλώς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://fuck-music.blogspot.com/ new shit - The Crystal Method - Legion Of Boom , πλήρης δισκοκριτική και τσάμπα download για έναν αριστοτεχνικό δίσκο, μην το χάσεις Και επίσης τι είναι αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις? Εγγραφή - βάζεις το mail σου και λαμβάνεις όλα τα ποστ στο mail σου την στιγμή που γίνονται - no spam no shit http://fuck-music.blogspot.com/ , το πρώτο blog που τετραγώνισε τον δίσκο απο τα λίγα που παραμένουν όρθια