Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Κοινοβουλευτικό Κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Κ.Π. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (Κ.Π.Ν.Ν.Α.)
Αποστολοπούλου 2, 22100 Τρίπολη
ΤΗΛ/FAX:2710-235243

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (Σημείωση ιστολόγου ..υποτίθεται..)



Τρίπολη 4/11/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελούμενο από τους βουλευτές Αρκαδίας κ. Δημήτρη Ρέππα, Ευρυτανίας κ. Καρανίκα, Ρεθύμνου κ. Λαμπίρη, το Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης κ. Τζιβουράκη και στελέχη του Κινήματος επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ναρκωτικών Νομού Αρκαδίας. Το κλιμάκιο συνόδευαν

εκπρόσωποι Φορέων και Εργαζομένων του Νομού Αρκαδίας.
Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος, βουλευτής και πρώην υφυπουργός κ. Μανόλης Σκουλάκης.
Εκεί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών και την Ομάδα Εργαζομένων.
Οι βουλευτές κ. Σκουλάκης και κ. Ρέππας επισήμαναν την αξία του έργου που επιτελούν τα Κέντρα Πρόληψης και την επιτακτική ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας τους.
Ειδικά, για το Νομό Αρκαδίας αναφέρθηκαν στη θετική αξιολόγηση του έργου του Κέντρου στα εννέα χρόνια λειτουργίας του και την αναγκαιότητα της ύπαρξής του στην τοπική κοινότητα. Διαβεβαίωσαν δε ότι από την πλευρά τους θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία και το Κοινοβούλιο προκειμένου το Κέντρο να μην περιέλθει στη δυσάρεστη κατάσταση της αναστολής των δράσεών του.
Ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Αναστάσιος Κενές τόνισε την επιτακτική ανάγκη εξόφλησης των χρεών του Υπουργείου Υγείας - ΟΚΑΝΑ που για το Κέντρο της Αρκαδίας πλησιάζει τα 120.000 €. Επίσης, ανέφερε ότι μικροί Δήμοι και Φορείς με περιορισμένα οικονομικά σπεύδουν να αποδώσουν στο Κέντρο την οικονομική συνεισφορά τους, η οποία έχει συντελέσει στην συνέχιση της λειτουργίας του παρά τις αντιξοότητες .
Η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Αναστασία Μπεντεβή τόνισε πως οι μέχρι τώρα ενέργειες, παρεμβάσεις και επερωτήσεις βουλευτών όπως του κ. Σκουλάκη και ειδικά για το Νομό Αρκαδίας του κ. Ρέππα, αποτελούν σημαντικό μέσο πίεσης για την εξεύρεση λύσης στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα. Ταυτόχρονα, αποτελούν αναγνώριση του σημαντικού έργου της Πρόληψης και δίνουν στα στελέχη Πρόληψης μια θετική ανατροφοδότηση για να συνεχίσουν το απαιτητικό έργο τους. Ένα έργο που επιτελείται πλέον μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας.
Τα αιτήματα που έρχονται στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Αρκαδίας από την κοινότητα είναι πολλά. Τα στελέχη του Κέντρου είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Νομό και να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες του πληθυσμού.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζει και η τοπική κοινωνία τα οικονομικά προβλήματα του Κέντρου και να κατανοήσει ότι τυχόν αδυναμία ανταπόκρισης σε αιτήματα ή και ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη έλλειψη χρηματοδότησης καθώς οι υπηρεσίες του Κέντρου έχουν αξιολογηθεί θετικά και έχουν κριθεί απαραίτητες, όπως αποδεικνύεται από τον απολογισμό του έργου του και όπως μαρτυρούν όλοι όσοι συμμετάσχει σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: