Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ Κ.Π. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ



ΟΜΙΛΙΑ κ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Θ. ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: …
........................................
3.Κοινωνικές Δομές.
Η θέση πρέπει να είναι απόλυτη και σαφής. Καμία κοινωνική δομή να μην κλείνει, αντιθέτως να αυξηθούν. Να ανοίξουμε και άλλες. Άρα, χρηματοδότηση και όχι κοροϊδία.
Ακούσαμε για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ και λοιπά. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που παρά πάσα αμφιβολία δείχνει το μέγεθος της αναλγησίας της κυβέρνησης. Τα Κέντρα Πρόληψης που συνχρηματοδοτούμε με τον ΟΚΑΝΑ.
Εδώ ο εμπαιγμός είναι απόλυτος. Το Υπουργείο δεν δίνει χρήματα, η ΚΕΔΚΕ καταβάλλει το μερίδιό της, τα Κέντρα υπολειτουργούν με κίνδυνο να κλείσουν. Εκατοντάδες άνθρωποι κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο.
http://www.kedke.gr/uploads/gotsopoulos_ethsio2008.doc

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. ΘΕΜΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ- ΟΤΑ
ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008)

............................................................................

Περιμένουμε ανάλογες προσπάθειες και από εσάς, διαφορετικά θα χρεωθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μια επιλογή της κυβέρνησης, που της περιορίζει την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, ενώ ανάλογη εγκατάλειψη υπάρχει και στα Κέντρα Πρόληψης, όπου το Υπουργείο Υγεία αρνείται να υλοποιήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, που είναι 5 εκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσμα είναι, πολλά Κέντρα να έχουν κλείσει, οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και το κράτος, μια στοιχειώδη υποχρέωσή του απέναντι στην κοινωνία και ειδικά στους νέους, να μην την εκπληρώνει.

http://www.kedke.gr/uploads/mpalasopoylos_ethsio2008.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: