Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Περιμένουμε, αλλά δεν θα ανεχτούμε άλλον εμπαιγμό!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Διεύθυνση Γραμματείας
Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης
Εξαρτησιογόνων Ουσιών
Δήμων Αχαρνών Θρακομακεδόνων Διέξοδος
Ταχ. Δ/νση: Πλ. Αγ. Νικολάου 3
Αχαρνές Τ.Κ. 13671
Τηλ. 22730 23443
& 210 2409015
Fax: 22730 23441
& 210 2409016
Email: prolipsiworkers@yahoo.gr, diexod@otenet.gr

Ανακοίνωση

Ο ΥφυπουργόςΥγείας κος Κωνσταντόπουλος στις 20/10/08 και απαντώντας στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του κυρίου Ψαριανού είχε δηλώσει:
«Βάζουμε και συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες για την ομαλή χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης με ξεχωριστό κωδικό –για πρώτη φορά γίνεται αυτό- των κέντρων πρόληψης στην νέα προγραμματική σύμβαση στα πλαίσια του ΟΚΑΝΑ…..
Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλω να πιστεύω ότι η νέα προγραμματική πενταετής σύμβαση με την ασφαλιστική δικλείδα του ξεχωριστού κωδικού με τα κέντρα πρόληψης είναι μια ανάσα ζωής και επαγγελματική ασφάλεια στους εργαζόμενους που μας ενδιαφέρουν. Οι εργαζόμενοι των κέντρων πρόληψης είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Και δεν μιλάω για την σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα των κέντρων πρόληψης γιατί είναι πασιφανής. Όλες τις πτέρυγες της Βουλής συμφωνούν ότι τα κέντρα πρόληψης πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν»
Και όμως χθες (7/11/08) στην Επιτροπή Παρακολούθησης των Κέντρων (Υπουργεία Υγείας & Εσωτερικών, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΔΚΕ, Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., με συμμετοχή και εκπροσώπου του σωματείου μας), η οποία έχει αναλάβει να επεξεργαστεί και να εισηγηθεί για υπογραφή την τελική μορφή της νέας πενταετούς σύμβασης, συμπεριλαμβάνοντας και τις παρατηρήσεις των φορέων, το Υπουργείο Υγείας είχε αντιρρήσεις ώστε να αποτυπωθεί γραπτώς στη νέα σύμβαση η εξαγγελθείσα στη Βουλή, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις δέσμευση του Υφυπουργού, έτσι αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η τελική επεξεργασία του κειμένου της σύμβασης.
Ως σωματείο ήδη θεωρούμε την τακτική του Υπουργείου Υγείας τουλάχιστον παρελκυστική! (Υποτίθεται ότι μέχρι 15/11 έπρεπε να έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση).
Αν την επόμενη εβδομάδα και πάλι δεν είναι έτοιμο το Υπουργείο να κάνει αυτές τις ελάχιστες εξαγγελίες του πράξη, θα θεωρήσουμε ότι εμπαίζει βάναυσα και τους εργαζόμενους (είμαστε απλήρωτοι για πολλούς μήνες), αλλά και τους θεσμούς.
Επειδή και άλλες φορές στο παρελθόν, με ευνοϊκές δηλώσεις που έπειτα αναιρούνταν θέλησαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις μας, δηλώνουμε ότι δεν θα περιμένουμε για πολύ.
Επίσης τονίζουμε ότι είμαστε ακόμα απλήρωτοι και τα 2,5 εκατομμύρια που αποδέσμευσε η ΚΕΔΚΕ δεν έχουν φτάσει μετά από 1 μήνα στα Κέντρα για να πληρωθεί μέρος των τεράστιων χρεών τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: