Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

TO 18 ΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 άνω πραγματοποιούν τη δική τους παρέμβαση στην Αρχαία Ολυμπία, το χώρο της Ιστορίας που έγινε πέρισυ χώρος της φωτιάς και της καταστροφής.
Στις 21-22 Νοέμβρη 2008 η Κοινωνική Επανένταξη της μεγαλύτερης δημόσιας μονάδας Απεξάρτησης στη χώρα μας, μαζί με τη Θεραπευτική Ομάδα, τις οικογένειες με εξαρτημένα μέλη και πολλούς φίλους του 18Άνω ερχόμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας – θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς και της καταστροφής που αυτή προκάλεσε.
Ερχόμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας- θύματα της κοινωνικής αναλγησίας, όπως αυτή εκφράζεται στην αδιαφορία των αρμοδίων, για να θυμίσουμε σε όλους ότι εμείς δεν τους ξεχνάμε. Γιατί έχουμε πονέσει και εμείς πολύ στη ζωή μας, έχουμε δει πολλές φορές το πρόσωπο του θανάτου.
Τώρα δίνουμε τη μάχη της απεξάρτησης μας. Μαθαίνουμε να αγαπάμε τη ζωή και σιγά-σιγά γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.
Σ’ αυτή την πορεία καταφέρνουμε να ξεπερνάμε την καχυποψία και την αρνητικότητα που μας χαρακτήριζε πριν και να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους. Θεμελιώνουμε της καινούρια μας ζωή, χωρίς ουσίες και χωρίς φυγές, στις αξίες της ανθρωπιάς, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας ως 18Άνω.
Αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τα 20χρόνια λειτουργίας της Μονάδας οργανώνοντας – με έξοδα της ΑΔΕΔΥ- αυτή την κοινωνική μας παρέμβαση.
Με ψηλά το κεφάλι δίνουμε τη μάχη ενάντια στις προκαταλήψεις και τον κοινωνικό ρατσισμό. Βγαίνοντας από το κοινωνικό περιθώριο ερχόμαστε κοντά στους κατατρεγμένους, τους απελπισμένους για να περάσουμε ένα μήνυμα ελπίδας εμείς που όλοι μας θεωρούσαν ξεγραμμένους είμαστε εδώ ζωντανοί και αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε ότι μας πεθαίνει.
Ερχόμαστε στην Αρχαία Ολυμπία για να κάνουμε δενδροφύτευση όλοι μας με την ελπίδα να ξαναβρεί κάποτε ο ιερός αυτός τόπος το χαμένο μεγαλείο του.

· Θεατρική παράσταση από τα μέλη της θεατρικής ομάδας του 18άνω
· Μουσική εκδήλωση από τα μέλη της μουσικής ομάδας του 18άνω
· Φωτογράφηση των περιοχών της πυρκαγιάς από τα μέλη του φωτογραφικού εργαστηρίου του 18 άνω
· Συζητήσεις με συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής

Η Κοινωνική επανένταξη για μάς σημαίνει ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ως πρωταγωνιστές εκεί που γράφουν οι άνθρωποι Ιστορία.

Αθήνα, 18/11/2008

Η Κοινωνική Επανένταξη
Του 18 Άνω

Δεν υπάρχουν σχόλια: