Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

"Αξιότιμε Κε Υπουργέ,"

Ο Συνάδελφος Νίκος Οικονομόπουλος, από το Κ.Π. Αλίμου, έστειλε το παρακάτω e-mail στο Υφυπουργό Οικονομικών κύριο Λέγκα και το κοινοποίησε στο Σωματείο.
Θεωρούμε ότι είναι και αυτό ένα πολύ σημαντικό μέσο πίεσης. Ας το χρησιμοποιήσουμε και αυτό όλοι μας!
Γράφει ο Συνάδελφος:

"Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις διεργασίες της Βουλής που αφορούν στο σχέδιο νόμου για το κάπνισμα και τα αλκοολούχα ποτά.

Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, όλοι ανεξαιρέτως οι εισηγητές και της αντιπολίτευσης , τοποθετήθηκαν θετικά απέναντι στο μείζον αυτό θέμα, αλλά έκαναν και κάποιες επισημάνσεις που δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Όλοι τους τόνισαν οτι ή καταστολή δεν είναι πανάκεια και πως το βάρος πρέπει να πέσει στην πρόληψη η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις απο την παιδική ηλικία, ώστε το άτομο να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες να απεμπολεί όσο γίνεται στη διάρκεια της ζωής του τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνδέονται με τις ουσίες και κάθε είδους εξάρτησης.

Αναρωτιέμαι πως αυτές οι διαπιστώσεις, που έχουν και επιστημονική βάση , δεν υιοθετούνται παρά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο απο τους κυβερνητικούς παράγοντες;

Είμαι ένας απο τους 400 απλήρωτους που ανήκω στο "ειδικό επιστημονικό προσωπικό" και διεκδικώ το αυτονόητο.

Έχω εκπαιδευτεί με χρήματα της πολιτείας και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καθεστώς ομηρείας, καθώς τα Κέντρα Πρόληψης μαραζώνουν σιγά σιγά μη μπορώντας να πραγματοποιήσουν ολοκληρωμένες δράσεις, με απλήρωτο προσωπικό, αδυναμία εξόφλησης παγίων και λειτουργικών εξόδων, ανασφάλεια και χωρίς καμμιά θεσμική κατοχύρωση .

Εάν λοιπόν η πρόληψη είναι τόσο απαραίτητη γιατί δεν αξιοποιήτε το υπάρχον δυναμικό των Κέντρων Πρόληψης (δεδομένης και της οικονομικής κρίσης που υπάρχει ) που ούτως ή άλλως το κάπνισμα και το αλκοόλ , εκτός απο τα ναρκωτικά , είναι στο πεδίο δράσης τους; Εξάλλου δεν χρειάζονται εκατομμύρια.
Υπάρχει ένα έγγραφο στο γραφείο σας το οποίο αφορά τα κέντρα πρόληψης που αξίζει να το λάβετε υπόψη σας.
Με τιμή,


Νίκος Οικονομόπουλος

Ψυχολόγος, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης, Μέλος του Σωματείου Στελεχών των Κέντρων Πρόληψης "

Δεν υπάρχουν σχόλια: