Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

«Έρευνα αναγκών νέων στα Καλάβρυτα» από Κ.Π.

Από την Ιστοσελίδα του Δήμου Καλαβρύτων

Με πρωτοβουλία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών του Νομού Αχαΐας και συγκεκριμένα της κας Θωμαής Σταύρου, κοινωνικής λειτουργού και στελέχους του Κέντρου Πρόληψης, υλοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, το χρονικό διάστημα από 1 έως 15 Μαρτίου 2007, έρευνα που αφορά τις ανάγκες νέων ανθρώπων, ηλικίας 18 – 30, οι οποίοι μένουν μόνιμα στη πόλη.

Σε αρχικό στάδιο οι χώροι από τους οποίους προσεγγίσθηκαν οι νέοι ήταν : το Ι.Ε.Κ. Καλαβρύτων, η ομάδα χορού, η ομάδα γυμναστικής, το γραφείο κοινωνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, το κέντρο υγείας και η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών.

Ως μέσω αξιοποίησης για την συγκεκριμένη έρευνα ήταν η συμπλήρωση ερωτηματολογίου από τους νέους καθώς και η άντληση στοιχείων από την προσωπική επαφή μαζί τους.
Συνολικά συμπληρώθηκαν 61 ερωτηματολόγια τα αποτελέσματα των οποίων αξιοποιήθηκαν και παρουσιάσθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας μεταξύ των νέων που απάντησαν στα ερωτηματολόγια και της κοινωνικής λειτουργού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτηματολόγια και που, κατά γενική ομολογία, αντιπροσωπεύουν στο μεγαλύτερο μέρος τους τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων, καθώς και οι πιθανές λύσεις πάνω σε αυτά.

Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ομάδας, η οποία προγραμμάτισε ήδη τις επόμενες συναντήσεις της, στις 18 – 19 και 25 – 26 Απριλίου 2007 στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, και που στόχος της είναι η προσέγγιση περισσοτέρων νέων και η υλοποίηση πρωτοβουλιών που αφορούν την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους στην πόλη μας.
Την υλοποίηση της έρευνας υποστήριξαν οι εθελοντές της Καλαβρυτινής Δράσης: Θεοδόσης Παναγόπουλος, Διευθυντής των Ι.Ε.Κ., Βίκυ Ζαντέ, κοινωνική λειτουργός του Γραφείου Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, Ιωάννα Ροδοπούλου, εκπαιδευτικός και Κωνσταντίνα Δεσποτοπούλου, εκπαιδευτικός. Επίσης παραβρέθηκαν οι : Κωνσταντίνος Κακαβάς, αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.ΠΟ.Ζ. και Πηνελόπη Δημητρακοπούλου, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Καλαβρύτων.
 

Δείτε έδω τα αποτελέσματα της έρευνας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: