Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 18.03.2009
Ούτε σκέψη να κλείσουν τα Κέντρα Πρόληψης Ναρκωτικών στην Ήπειρο
Ενέργειες για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι



«Δεν υπάρχει ούτε κεραία σκέψης να κλείσουν τα Κέντρα πρόληψης στην Ήπειρο και να υποκατασταθούν με θεραπεία μεθαδόνης».
Αυτό τόνισε χθες στο κρατικό Ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γ. Φωτεινόπουλος, αναιρώντας την προχθεσινή, «επίθεση» του Προέδρου του Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ιωαννίνων Στέφανου Τζιμογιάννη.
Επίσης ανακοίνωσε ότι εξετάζεται και η δημιουργία Κέντρου Θεραπείας στα Γιάννινα.
Έτσι αποδεικνύεται ότι ο ΟΚΑΝΑ κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για να ενισχυθεί στην περιοχή μας ο αγώνας κατά των ναρκωτικών, που είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη μάστιγα.
Ακόμη ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ επεσήμανε ότι «ο ΟΚΑΝΑ δεν οφείλει χρήματα στο Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων, ούτε στα άλλα Κέντρα Πρόληψης της Ηπείρου. Τα χρήματα οφείλονται από το υπουργείο Υγείας, αφού ο ΟΚΑΝΑ έχει μόνο την άμεση εποπτεία σʼ αυτά, και δίνονται μέσω του ΟΚΑΝΑ».
Παρʼ όλα αυτά ο ΟΚΑΝΑ, που νοιάζεται τους εργαζόμενους, έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα για να καταβληθούν και τα υπόλοιπα χρωστούμενα, ώστε να εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι 31-12-2007, όπως έχει συμφωνηθεί. Από εκεί και μετά θα πληρωθούν και για το 2008».
Πάντως παραδέχθηκε ότι οι καθυστερήσεις στην καταβολή χρημάτων «διώχνουν επιστήμονες σοβαρούς και έμπειρους από τα Κέντρα Πρόληψης».
Και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός των Κέντρων Πρόληψης γίνεται από τις διοικήσεις τους, και απλά τον εγκρίνει ο ΟΚΑΝΑ».
Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τα Κέντρα Πρόληψης ως το μεγαλύτερο ανάχωμα στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών και ότι τα περισσότερα κάνουν άριστα την δουλειά τους.
Η.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: