Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

η οικογένεια σε μεταβατικό στάδιο αλλαγής μοντέλου



ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

Οικογένεια σε σύγχυση...

Της Λένας Κισσάβου

 

* Η κοινωνιολόγος κ. Βασιλική Τσιάτα και η ψυχολόγος κ. Ειρήνη Κουφάκη περιγράφουν τη σημερινή κατάσταση και δίνουν συμβουλές επικοινωνίας

 

Μαθήματα επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στην εποχή μας. Διότι αυτό που διαπιστώνεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους, είναι ότι η οικογένεια σήμερα βρίσκεται σε σύγχυση, καθώς διανύει μια μεταβατική περίοδο αλλαγής του μοντέλου της.Ως εκ τούτου, τα μαθήματα μας είναι απαραίτητα για να την περάσουμε όσο πιο αναίμακτα γίνεται αφού κάθε αλλαγή στην ιστορία των κοινωνιών και στην περίπτωσή μας στην οικογένεια, συνοδεύεται από έντονες συγκρούσεις με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό στις σχέσεις μεταξύ των μελών της.
Η σύγχυση που επικρατεί και η ανάγκη μαθημάτων για την αντιμετώπιση κρίσεων στις σχέσεις, διαφαίνεται μεταξύ άλλων και από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, και συγκεκριμένα του Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ν. Λάρισας, για συγκρότηση ομάδων γονέων, με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια.
Μέσα από αυτές διαπιστώθηκε η έντονη ανησυχία των γονέων και δείγματα της σύγχυσης που επικρατεί στους ρόλους πλέον του ζευγαριού σήμερα αλλά ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της.
 η συνέχεια  του άρθρου εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: