Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ (ΠΑΣΟΚ)


Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ – Απειλούν με προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ΟΗΕ

   
11.03.09
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Και μόνο το γεγονός πως το υπουργείο Υγείας για το 2008 δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ από το χρηματοδοτικό σκέλος των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που το αφορά, καταδεικνύει, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τη μεθοδευμένη πολιτική υποβάθμισης τους προκειμένου τελικά να τα οδηγήσει σε κλείσιμο. Το συνολικό χρέος των συνυπόχρεων φορέων (υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΔΚΕ) υπολογίζεται από το 2007 έως σήμερα πρώτο τρίμηνο του 2009 σε 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για θεσμικές ρυθμίσεις ή ανάπτυξη των υπηρεσιών πρόληψης. Οι εργαζόμενοι, από το 2007 βιώνουν μια διαρκή εργασιακή ανασφάλεια, δεδομένου ότι παραμένουν απλήρωτοι επί μακρά διαστήματα, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τα Κέντρα να χρωστούν ενοίκια έως και ένα έτος.
Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον ΠΟΥ, τον ΟΗΕ. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν απεγνωσμένοι και ζητούν πλέον από τους εμπλεκόμενους φορείς την άμεση κάλυψη των οικονομικών αναγκών, των ασφαλιστικών εισφορών, την ξεκάθαρη τοποθέτηση για τα θεσμικά ζητήματα καθώς και την επανέναρξη του πλαισίου ειδικής εκπαίδευσης και επιστημονικής εποπτείας.
Εν όψει των παραπάνω ερωτάται ο κύριος υπουργός:
1. Θα φροντίσει ώστε να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη του ΟΚΑΝΑ;
2. Θα δώσει εντολή να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ώστε να πάψει η εργασιακή τους ανασφάλεια και να μην διασυρθεί διεθνώς η χώρα μας από τις προσφυγές τους σε διεθνείς οργανισμούς ;
Τρίκαλα, 11 Μαρτίου 2009
Η ερωτώσα Βουλευτής
Σούλα Μερεντίτη

http://www.merentiti.gr/web/index.php?option=com_content&task=view&id=3734&Itemid=59

Δεν υπάρχουν σχόλια: