Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ερώτηση Αποστολάτου Βαΐτση (ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΑΟΣ)


Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ

ΛΑΟΣ

18/3/2009

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τις οφειλές που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των κέντρων του Ο.ΚΑ.ΝΑ, την ανάγκη μεταφοράς τους, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Σε κίνδυνο η λειτουργία των κέντρων του Ο.ΚΑ.ΝΑ»

Βάσει του Σωματείου των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες, ενώ οι μεγάλου ύψους οικονομικές οφειλές προς  τα Κέντρα Πρόληψης θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία τους και τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα αρμόδια Επαγγελματικά Επιμελητήρια, το κέντρο του Πειραιά – όσο και της Αθήνας – δεν προσφέρεται για να εξυπηρετεί τη λειτουργία μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλους τους κλάδους είναι μεγάλα. Οι χρήστες δεν εξυπηρετούνται, ενώ πλήττεται και η εμπορικότητα των καταστημάτων από εγκληματικά περιστατικά που κατά κόρον συμβαίνουν πέριξ των δύο μονάδων, απόρροια και της μακράς λίστας αναμονής. Ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς της Αθήνας και του Πειραιά μπορεί να λύσει με τον καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιο το σχέδιο για τον ΟΚΑΝΑ και ποιο το ημερολογιακό πλάνο για την υλοποίηση του;
2. Πότε σκοπεύει να τακτοποιήσει τις οφειλές προς τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.;
3. Προτίθεται να προβεί σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς για τη μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: