Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Εκτακτη συνέλευση για τα οικονομικά του Κέντρου Πρόληψης κατά των ναρκωτικών Καβάλας


Εκτακτη συνέλευση για τα οικονομικά του Κέντρου Πρόληψης κατά των ναρκωτικών Καβάλας
Δευτέρα 6 Απριλίου 2009
Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΤΕΙ, του ΤΕΕ ΑΜ, του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ, του Οδοντριατικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου ,ο δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης , ο δήμαρχος Πιερέων Βασίλης Ξουλόγης , ο δήμαρχος Ορφανού Απόστολος Κατεβάογλου και εκπρόσωποι άλλων δήμων.
Ο αντινομάρχης Θανάσης Βαφειάδης , μίλησε για τη σημασία των δράσεων του Κέντρου και για οικονομικές εκκρεμότητες στις εισφορές των φορέων.Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη συνέλευση, ο προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Ν. Καβάλας ανέρχεται σε 570.000 ευρώ τα τρία χρόνια, δηλαδή 190.000 ευρώ το χρόνο. Και έχει να πάρει χρήματα από τον ΟΚΑΝΑ από το 2006. Η λειτουργία του συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τις εισφορές των συμμετεχόντων τοπικών φορέων.Κάποιοι φορείς όμως οφείλουν τις εισφορές του 2008 του 2007 . Ο ΟΚΑΝΑ δεν έχει στείλει τις χρηματοδοτήσεις που οφείλει από το 2006 με αποτέλεσμα το κέντρο ν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα..
Ο πρόεδρος του Κέντρου Μιχάλης Σωτηρίου πρότεινε να γίνει υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τα κεντρικά του ΟΚΑΝΑ. Εξέφρασε όμως το φόβο ότι θα αργήσει πολύ η χρηματοδότηση και λόγω των πολλών χρεών του ΟΚΑΝΑ προς όλα τα Κέντρα Πρόληψης, αλλά και λόγω του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται για την πρωτοβάθμια περίθαλψη*. Σε αυτό είπε πως προβλέπονται αλλαγές και στη λειτουργία των Κέντρων. Τόνισε την ανάγκη να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες εισφορές των φορέων γιατί το Κέντρο έχει φτάσει στα όριά του.
(*ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ:ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ... )

Δεν υπάρχουν σχόλια: