Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΕΘΝΟΣ:
Σε οικονομική ασφυξία τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ

Σε οικονομική ασφυξία βρίσκονται τα 72 Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
Το υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ τους οφείλουν 13 εκατομμύρια ευρώ για δαπάνες οι οποίες έχουν γίνει από το 2006. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα προχωρούν την Τετάρτη σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ζητώντας από τους υπεύθυνους να τιμήσουν την υπογραφή τους και να εκταμιεύσουν το οφειλόμενο ποσό.
Η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων επισημαίνει ότι τα περισσότερα Κέντρα Πρόληψης συνεχίζουν να έχουν ακάλυπτες ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Υφίστανται, επίσης, αγωγές εξώσεων από τις εγκαταστάσεις τους, ενώ το προσωπικό τους έχει να πληρωθεί από τον περασμένο Μάρτιο.
Το υπουργείο Υγείας είχε εξασφαλίσει έκτακτη χρηματοδότηση 3,4 εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το υπουργείο Οικονομίας καθυστερεί να εγκρίνει το ποσό, με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται έκτακτη επιχορήγηση.
Ασυνεπής προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις είναι και η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, η οποία έπρεπε να έχει εκταμιεύσει μέρος της χρηματοδότησης των Κέντρων από τον περασμένο μήνα.

..........................................................

Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ...

Πορεία διαμαρτυρίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης
Πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη (13/5) οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν: «Βρισκόμενοι στον πέμπτομήνα του 2009, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα Κέντρα Πρόληψης παρακολουθούμε με εντεινόμενο το αίσθημα οργής τη χρησιμοποίηση της οικονομικής κρίσης ως πρόσχημα αποκήρυξης εκ μέρους της Πολιτείας των ελάχιστων προνοιακών της καθηκόντων έναντι των πολιτών: τα Κέντρα Πρόληψης ως φορείς πρόληψης κατά των εξαρτήσεων, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, συνεχίζουν να υπολειτουργούν.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
http://www.gozakynthos.gr/gr/zakynthos.zante.local.news/11509_7567.html

http://h-gregory.blogspot.com/2009/05/3-07-05-2009-2130-tvxs.html


ΤΟ psi-action ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ BANNER ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: