Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Νέα ερώτηση από την Βουλευτή Επικρατείας (ΠΑΣΟΚ) κ. Θάλεια Δραγώνα


Σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα των Κέντρων Πρόληψης

Ημ. Δημοσίευσης : 06/05/2009 11:38

Τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης, παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για διασφάλιση της απρόσκοπτης και ποιοτικής λειτουργίας τους και τις κατά καιρούς εξαγγελίας της Κυβέρνησης, συνεχίζουν να υπολειτουργούν.

Ερώτηση

06/05/2009

 

Προς τοv κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

                                               

Τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης, παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για διασφάλιση της απρόσκοπτης και ποιοτικής λειτουργίας τους και τις κατά καιρούς εξαγγελίας της Κυβέρνησης, συνεχίζουν να υπολειτουργούν. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο ΟΚΑΝΑ οφείλουν 13 εκ. ευρώ στα 72 Κέντρα Πρόληψης της χώρας, ποσό που αφορά τις υποχρεώσεις τους βάσει συμβάσεων και αυστηρά προϋπολογισμένων και προ-εγκεκριμένων δαπανών από το 2006 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Η πλειοψηφία των Κέντρων Πρόληψης συνεχίζουν να έχουν ακάλυπτες ασφαλιστικές εισφορές, να αντιμετωπίζουν εξώσεις από τις εγκαταστάσεις τους και να αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς του Απριλίου, ενώ τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τόσο τη βιωσιμότητα της λειτουργίας τους όσο και την ποιότητα του προσφερόμενου έργου, έργο το οποίο οι εργαζόμενοι - παρά τις αντίξοες συνθήκες - συνεχίζουν να υλοποιούν στις τοπικές τους κοινότητες.

Δεδομένου ότι τα Κέντρα Πρόληψης συνεισφέρουν σημαντικά στη μάχη κατά των ναρκωτικών στη χώρα μας και καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες τόσο στην επαρχία όσο και στις υποβαθμισμένες γειτονιές πολλών πόλεων, ενώ το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην τελευταία σχετική ερώτηση που κατέθεσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το συσσωρευμένο προς τα Κέντρα Πρόληψης χρέος (αρ. πρωτ. 13975/06-02-09) περιορίστηκε στο να απαντήσει μόνο ότι «ο Εθνικός Σχεδιασμός για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών περιγράφεται και περιλαμβάνεται στο Νέο Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (αρ. πρωτ. 6494/23-02-09)

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1)  Πότε προτίθεται να γίνει η απόδοση του ποσού που οφείλεται στα Κέντρα Πρόληψης;

2)  Προτίθεται να λάβει μέτρα για συστηματική εκπαίδευση των επιστημονικών και διοικητικών στελεχών των Κέντρων Πρόληψης, καθώς και να δρομολογήσει την έναρξη διαλόγου με τους εργαζομένους στα Κέντρα για τα πάγια θεσμικά τους αιτήματα;

 

Η Βουλευτής


Θάλεια Δραγώνα

 πηγή:

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/76735bf3-4672-425a-b442-893aa7ca1ded

Δεν υπάρχουν σχόλια: