Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου στηρίζει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και Αυτοδιοίκησης

Στήριξη της Ν.Α Σάμου στους αγώνες των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Αγωγής Υγείας Εκτύπωση
                            

Ταχ. Δ/νση:          Διοικητήριο- Δερβενακίων και                         Μ.Μ.Ε

                                Αλέξη Αλέξη                                                         

Ταχ. Κώδικας :   83100                                          

Πληροφορίες  :   Κούλα Καραμηνά-Πόθου                                     

Τηλέφωνο :         2273350495                                                               

  Fax :                    22730 80436                                                               

             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νομάρχης Σάμου Μανώλης Ν. Κάρλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου στηρίζει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης  ΟΚΑΝΑ και Αυτοδιοίκησης (παράρτημα Σάμου Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας (ΦΑΡΟΣ), οι οποίοι κήρυξαν προειδοποιητική απεργία για τις 13-5-2009 με τα εξής αιτήματα:

1. Την άμεση καταβολή των από κοινού και εξ αδιαιρέτου χρεών Υπουργείου Υγείας- και Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)που αγγίζουν πλέον τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη, με βάση τη νέα προγραμματική σύμβαση, που υπογράφηκε κατόπιν έντονων πιέσεων, θα έπρεπε να έχει καταβληθεί η πρώτη δόση της χρηματοδότησης για το 2009 (τον περασμένο Μάρτιο).

2. Την άμεση δρομολόγηση της ικανοποίησης των πάγιων θεσμικών τους αιτημάτων, με την έναρξη σοβαρού διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

3. Την άμεση ανατροπή - εδώ και τώρα! - της κατάστασης παντελούς έλλειψης εκπαίδευσης των επιστημονικών και διοικητικών στελεχών των Κέντρων  Πρόληψης.

4. Την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) τόσο σε επίπεδο πίεσης στην Πολιτεία όσο και με την δίχως καθυστέρηση κάλυψη των δικών της υποχρεώσεων για το 2009.


Πολίτες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων

 

 Η πλειοψηφία των Κέντρων Πρόληψης συνεχίζουν να έχουν ακάλυπτες ασφαλιστικές εισφορές (σε βάθος χρόνου μέχρι και πλέον 18 μηνών), να αντιμετωπίζουν εξώσεις από τις εγκαταστάσεις τους και να αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς του Απριλίου. Ο μήνας Ιούλιος είναι ο Ρουβίκωνας, που χωρίζει όλα σχεδόν τα 72 Κέντρα από τα άδεια ταμεία και την συνακόλουθη διακοπή λειτουργίας τους.

Τα Κέντρα Πρόληψης αντλούν τη δύναμη τους από τις σχέσεις που δομούν με τις τοπικές κοινωνίες που σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούν και τα στηρίζουν ηθικά και σε  οικονομικό επίπεδο, αν και δεν είναι  δική τους αυτή η ευθύνη.

Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της χρηματοδοτώντας την πρόληψη από νοσήματα και εθιστικές ουσίες και στηρίζοντας τον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε με κάθε τρόπο στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας, ένας ακόμα μεγάλος αγώνας για τη Ζωή»




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: