Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΣΟΚ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ "ΑΡΓΩ" - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΣΟΚ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ "ΑΡΓΩ" - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22

10680 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5

FAX: (210)3665420

e-mail : pressoffice@pasok.gr





Αθήνα, 26 Μαΐου 2009







Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», των Δήμων Χολαργού και Αγίας Παρασκευής, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο και τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου, με τους Δημάρχους, με τον Πρόεδρο του Σωματείου στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, καθώς και με επιστημονικά στελέχη και εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης, για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.



Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:







Είναι απαράδεκτη η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που αποδυναμώνει συστηματικά τις δομές πρόνοιας που έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι χιλιάδες οι οικογένειες που πλήττονται από το πρόβλημα της εξάρτησης από ναρκωτικά, αλλά και από άλλες εξαρτήσεις. Και μας έχουν ανάγκη. Έχουν ανάγκη τα κέντρα πρόληψης, τα κέντρα για την ψυχική υγεία των οικογενειών. Κέντρα πρόληψης, τα οποία δυστυχώς σήμερα υποχρηματοδοτούνται. Δημιουργήθηκαν επί των ημερών μας και θα έπρεπε σήμερα να λειτουργούν, αλλά και να αυξηθούν. Αντιθέτως, έκλεισαν ακόμα και το κέντρο, που εκπαιδεύει τα στελέχη για τα κέντρα πρόληψης.

Αυτή η πολιτική και μπορεί, και πρέπει να αλλάξει. Να κάνουμε πιο ανθρώπινη τη γειτονιά, την πόλη μας. Να στηρίξουμε και να δώσουμε ασφάλεια στην οικογένεια. Γι’ αυτό, για μας, η πρόληψη είναι προτεραιότητα. Είναι προτεραιότητα, για να κάνουμε πιο ανθρώπινη την κοινωνία μας, και θα την κάνουμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς. Τους υπαλλήλους, τους δημάρχους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους επιστήμονες που συνεργάζονται γι’ αυτό το πρόγραμμα, και για την ενημέρωση, και για την πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων που είχαμε.

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7638738


Δεν υπάρχουν σχόλια: