Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ (mithos2@otenet.gr)
Σας αποστέλλουμε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα της Θεσπρωτίας «Ελεύθερο Βήμα» για να προωθηθεί στην ιστοσελίδα του Σωματείου.

Τα Κέντρα Πρόληψης

Να ΜΗ κλείσουν!!


ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ πει, τα έχουμε γράψει και τα έχουμε ξαναπεί, αλλά φοβάμαι, ότι αυτοί που πρέπει να μας ακούσουν, δεν μας ακούνε.

Την εποχή που παρατηρείται έξαρση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, την εποχή που παρατηρείται η μείωση της ηλικίας των χρηστών, την εποχή που τα μπαρ ή ..."καφετέριες" αν θέλετε, κατακλύζονται από ανήλικους νέους που καταναλώνουν ποσότητες αλκοολούχων ποτών - προιόν που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των εξαρτησιογόνων ουσιών...

Αυτή την κρίσιμη για την τύχη κυρίως των νέων μας εποχή, η πολιτεία μεθοδεύει (;) το κλείσιμο των Μονάδων Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΧΡΟΝΙΑ τώρα στον Νομό μας υπάρχει η Μονάδα "ΑΡΙΑΔΝΗ" η οποία εργάζεται αθόρυβα αλλά ουσιαστικά αφού έχει πετύχει να..."ανοίξει" τις πόρτες των σπιτιών εκείνων, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εξάρτησης και να προσφέρουν στα μέλη της τις υπηρεσίες τους.

ΔΕΝ θα αναφερθούμε ποιο το μέγεθος της προσφοράς του. Είναι αρκετό το ότι το γνωρίζουν αυτό εκείνοι που ήλθαν σε επαφή μαζί τους.

ΕΚΕΙΝΟ όμως που μπορούμε από τις στήλες μας να φωνάξουμε = επισημάνουμε είναι...

Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ το τμήμα εξαρτησιογόνων ουσιών "ΑΡΙΑΔΝΗ" του Νομού μας.

ΤΩΡΑ μάλιστα που παρατηρείται έξαρση στο πρόβλημα, σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε τα δελτία τύπου της Αστυνομίας με τις καθημερινές συλλήψεις νέων ανθρώπων για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Θα καταλάβετε, γιατί δεν πρέπει να κλείσει η "ΑΡΙΑΔΝΗ" όπως και οι υπόλοιπες μονάδες πρόληψης.

Το θέμα αυτό έχει στενή σχέση και με τους τοπικούς μας άρχοντες όλων των βαθμίδων και μέχρι του εκπροσώπου στην Βουλή οι οποίοι οφείλουν έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέμβουν ώστε να διασφαλισθεί η συνέχιση περαιτέρω της λειτουργίας της "ΑΡΙΑΔΝΗΣ" και μάλιστα την ανάπτυξη του Κέντρου σε πρόσωπα και μέσα.

θα καταλάβετε επίσης, γιατί είναι ύψιστη αναγκαιότητα, να βρισκόμαστε όλοι σε επιφυλακή. Ως κοινωνία.
"Μαρικάκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: