Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Καθημερινή: " πολλοί εργαζόμενοι Κ.Π. έως κι ένα χρόνο απλήρωτοι.."


Hμερομηνία : 24-06-09
ΕΛΛΑΔΑ: Τελευταία Νέα

Καταγγελίες για τη λειτουργία παράνομων κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, διατύπωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Ηλίας Κονδύλης, με αφορμή την μεθαυριανή παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Όπως είπε ο κ. Κονδύλης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι ιδιωτικές κλινικές και οι ξενώνες που προσφέρουν έναντι αδράς αμοιβής αμφίβολης αποτελεσματικότητας προγράμματα απεξάρτησης ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης ως «οργανωμένο χτύπημα στην θεραπεία» ενώ ζήτησε να ενισχυθεί χρηματοδοτική ενίσχυση των κέντρων πρόληψης.

Επίσης, ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να διαθέσει το χρηματικό ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ που -όπως είπε- προορίζεται για τη λειτουργία των 73 κρατικών κέντρων που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αύριο το ΕΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στις 7 το απόγευμα.

«Η εμπορευματοποίηση της απεξάρτησης έχει λάβει ακραίες διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Σε δεκάδες ιδιωτικές κλινικές και ξενώνες λειτουργούν ``παράνομα`` προγράμματα απεξάρτησης, με το κόστος τους, για ένα 6μηνο, να προσεγγίζει τα 3.000 ευρώ», επισήμανε ο κ. Κονδύλης, τονίζοντας ότι η ποιότητα των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι αμφίβολη και αναποτελεσματική.

Υπέρ ενός δημόσιου και δωρεάν φορέα πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, τάχθηκε εξάλλου, και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΑΡΓΩ», Παναγιώτης Γεωργάκας, ενώ ο εκπρόσωπος του σωματείου στελεχών κέντρων πρόληψης Ανδρέας Τσούνης κατήγγειλε ότι πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν έως κι ένα χρόνο απλήρωτοι.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/06/2009_285698

Δείτε και στον Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια: