Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Μάχη κατά των ναρκωτικών




EΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μάχη κατά των ναρκωτικών

κστρατεία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών οργάνωσαν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που ήταν χθες, οι λειτουργοί της “Διόδου”. Στήθηκαν δύο περίπτερα στην Πλατεία Κύπρου και στην οδό Μανδηλαρά και οι εθελοντές της “Διόδου” μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς για τα προγράμματα που υλοποιούνται. Το έργο που παράγει η “Δίοδος” στον τομέα της πρόληψης είναι σημαντικό. Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο λόγω της υποχρηματοδότησης από τους αρμόδιους φορείς είναι πολλά.
“Δυστυχώς τα κέντρα πρόληψης απαξιώνονται πάρα πολύ. Εκείνο που πουλάει στις μέρες μας είναι το πρόβλημα και κυρίως τα υποκατάστατα. Υποχρηματοδοτούνται τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια τα κέντρα πρόληψης. Το παράδειγμα της υποχρηματοδότησης που δίνει ο ΟΚΑΝΑ, ακολουθούν οι δήμοι και η Νομαρχία. Εμείς βλέπουμε ότι η κοινωνία ζητά αυτά τα πργράμματα. Ζωντανή απόδειξη είναι οι εθελοντές μας, οι οποίοι είναι πολύ ενεργοί. Η πρόληψη δεν είναι πολυτέλεια στην εποχή μας, αλλά ανάγκη καθώς οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές” δήλωσε η κ. Σωτηρία Κρητικού, κοινωνική λειτουργός, στέλεχος πρόληψης της “Διόδου”.
Στα σεμινάρια του κέντρου “Δίοδος” αναπτύσσονται νέες κοινωνικές και προσωπικές δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των δυσμενών καταστάσεων στη ζωή. Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τη συμμετοχή στα προγράμματα αυτά έιναι πολύ μεγάλο.
“Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Υγείας “Δίοδος” έχει κινητοποιηθεί εδώ και ένα μήνα για να διοργανώσει εκδηλώσεις που γνωστοποιούν το έργο της. Στήσαμε περίπτερα στην Πλατεία Κύπρου και στην οδό Μανδηλαρά και ενημερώσαμε τον κόσμο για τα προγράμματα της Διόδου που αφορούν στον υγιή πληθυσμό. Στη Δίοδο οργανώνουμε ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων. Εκεί, μαθαίνουμε καινούριες προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες. Το σήμερα είναι διαφορετικό από χθες και μας θέλει να μπορούμε να λέμε «όχι» για πράγματα τα οποία δεν μας ταιριάζουν”, συμπλήρωσε η κ. Κρητικού.

Από την εφημερίδα Πρόοδος

http://www.proodos.net/details.asp?ID=8129&catID=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: