Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Το Υπουργείο Υγείας θα εξοφλήσει τα χρέη του αυτή την εβδομάδα;

ΤΟ BLOG PSI ACTΙON, που προβάλει τους αγώνες για να μη κλείσουν οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Πρόγραμμα "Ψυχαργώς") , δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο. Αξίζει να προσέξετε και το πρώτο σχόλιο, που αφορά τις δαπάνες για κρατική διαφήμιση του Υπουργείου...

Για να δούμε οι διαβεβαιώσεις θα έχουν αποτέλεσμα;

"Κυριακή, 28 Ιούνιος 2009

Το Υπουργείο Υγείας θα εξοφλήσει τα χρέη του αυτή την εβδομάδα;


Η ομιλία του Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - όπως αναμενόταν - περιείχε:

και συγχαρητήρια μηνύματα...

“...Πραγματικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτή τη Παγκόσμια Ημέρα, από το να είμαστε σήμερα κοντά με τα παιδιά του προγράμματος ΑΤΡΑΠΟΣ του ΟΚΑΝΑ, που κατάφεραν να ξεφύγουν από την εξάρτηση, να κερδίσουν το προσωπικό τους στοίχημα και να δώσουν σε όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα.

Τους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια, γιατί με τα επιτεύγματα τους και τη δύναμη της ψυχής τους, μας γεμίζουν ελπίδα, ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί.

Αξίζουν επίσης, συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, που με το καθημερινό τους έργο συμβάλλουν στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη όλων των συνανθρώπων μας, που έχουν αντιμετωπίσει το φάσμα της εξάρτησης...”


και υποσχέσεις...


“...Εμείς, από τη δική μας πλευρά ως Υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης, το οποίο υπάρχει, γιατί πιστεύουμε, ότι μονάχα συντονισμένα, με σχεδιασμό και στρατηγική μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα, που όλοι προσβλέπουμε.

Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην ένταξη των μονάδων υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, στα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Εντάσσουμε για πρώτη φορά προγράμματα του Τέταρτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τη πρόληψη, την θεραπεία και την κοινωνική ένταξη..."

και υπενθυμίσεις (άλλοι φταίνε για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης)...

"...Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσουμε ζητήματα υποχρηματοδότησης, που έχουν προκύψει από την αυθαιρεσία και την άναρχη ανάπτυξη, που επικράτησε τα τελευταία 20 χρόνια στο χώρο των εξαρτήσεων.."

και τελικά, είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα...

“...Ο αγώνας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι κοινωνικός, είναι ανθρώπινος, εθνικός και παγκόσμιος. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Από εμάς εξαρτάται, να δώσουμε μια νέα προοπτική στα παιδιά μας και με ενεργητική πολιτική πρόληψης να χτυπήσουμε το πρόβλημα των ναρκωτικών στη ρίζα τους. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παιδιά. Τα επιτεύγματά τους είναι συγκινητικά. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά..."

Οι συγκινητικές προσπάθειες που κατέβαλε ο Υπουργός Υγείας να πείσει ότι “είμαστε όλοι μαζί” και “κανείς δεν περισσεύει”, δεν εμπόδισαν τους απλήρωτους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

kentra%2Bprolipsis.jpg

Όμως όλα αυτά τα προβλήματα σύντομα τελειώνουν, γιατί όπως διαβάζουμε στον τύπο: “Σχετικά με την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την άμεση καταβολή των χρεών του υπουργείου προς τα Κέντρα του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ορίζοντας την ερχόμενη Δευτέρα ως μέρα καταβολής των χρωστούμενων”. Δηλαδή αύριο !!!


Και μεθαύριο 30 Ιουνίου, θα έχουν καταβληθεί και τα χρέη του Υπουργείου Υγείας προς τους φορείς ψυχικής υγείας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργού Υγείας και του Επιτρόπου Vladimir Spidla !!!

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και αυτή την εβδομάδα θα καταβληθούν τα χρέη του Υπουργείου Υγείας προς όλους τους φορείς και συνεπώς δεν θα υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόληψης.

Αναρτήθηκε απόPost.Scriptum.Inter-Action. στις28.6.09 Ετικέτες Αβραμόπουλος,Κέντρα Πρόληψης, Υπουργείο Υγείας, Ψυχική Υγεία

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν θα πληρώσει (πολύ αμφιβάλλω)αλλά ξέρω ότι ο διαγωνισμός για τα 3,5 μύρια (διαφήμιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης) προχωράει εν κρυπτώ. Αν και η προθεσμία κατάθεσης προσφορών έχει οριστεί για τις 4 Αυγούστου, η προκήρυξη δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Η μόνη αναφορά είναι στην εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων. Βέβαια, κάποιος που θέλει να πάρει μέρος σε ένα "βαρύ" διαγωνισμό δεν μπορεί να ετοιμαστεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός αν ξέρει και έχει ετοιμαστεί ήδη..."

αναδημοσιεύτηκε και στο ιστολόγιο Σίββυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: