Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών



Κλείνει στην οδό Καποδιστρίου

Αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών

Αθήνα - Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 [ 10:15 ]

Aντιδράσεις προκαλεί η απόφαση για μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ της οδού Καποδιστρίου σε νέο χώρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Για διαδικασία «αποφασίζουμε και διατάζουμε» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει ότι «μια τέτοια απόφαση παραβιάζει κάθε έννοια επιστημονικής αντιμετώπισης των ψυχικά ασθενών και των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, ενώ παράλληλα απαξιώνει στην πράξη την ουσιαστική σημασία της διαβούλευσης και συναίνεσης που συνιστούν απαραίτητη προϋπόθεση για την διαχείριση των προβλημάτων στον ευαίσθητο αυτό τομέα.»

Σημειώνεται ότι τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο των μέτρων για την παράνομη μετανάστευση.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους του Σαββάτου, ο χρόνος αναμονής για ένταξη στα θεραπευτικά προγράμματα φτάνει ακόμα και τα 5 χρόνια.

Παράλληλα, τα Κέντρα Πρόληψης που δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Για την αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής, ο ΟΚΑΝΑ προωθεί το πρόγραμμα συνταγογράφησης υποκαταστάτων από ιδιώτες γιατρούς.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά στα τέλη του 2009 και να επεκταθεί το 2010 σε όλη τη χώρα, εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση.

ΑΠΕ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: